Video Rachete au lovit zona palatului prezidențial din Kabul în timpul unei rugăciuni. Oamenii au continuat să se roage în sunete de explozie

Data publicării:
Oameni stând în genunchi pe un covor roșu și rugânduse
Rachetele au lovit în apropierea palatului prezidențial de la Kabul în timpul rugăciunii. Foto: Captură Twitter/@ShivAroor

Mai multe rachete au lovit capitala Afganistanului, marți, „aterizând” chiar în apropierea palatului prezidențial, în timpul rugăciunilor de Eid al-Adha, o sărbătoare musulmană importantă, relatează Reuters. Nu este încă clar cine s-a aflat în spatele atacului.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Trei rachete au lovit zona din apropierea palatului prezidențial, a precizat purtătorul de cuvânt al ministerului de interne afgan, Mirwais Stanekzai, adăugând și că nu au existat victime.

Atacul a întrerupt rugăciunea de Eid al-Adha, la care participa și președintele Ashraf Ghani, conform imaginilor difuzate de televiziunile locale. Rugăciunea a continuat, totuși, în sunete de explozii, iar Ghani și-a ținut apoi discursul de la podium.

Instabilitatea și nesiguranța au crescut semnificativ în ultimele luni în Afganistan, în situația în care talibanii își continuă ofensivele majore, iar armata SUA se retrage la ordinul președintelui Joe Biden.

Spre deosebire de alți ani, talibanii nu au stabilit un armistițiu temporar pe perioada sărbătorii.

Luni, 15 misiuni diplomatice și reprezentantul NATO la Kabul au făcut un apel la talibani să oprească ofensivele și să accepte un armistițiu.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri