Răsturnare de situaţie în cazul incendiului din tabăra din Insula Lesbos. Focul ar fi fost pus chiar de migranţi

Data publicării:
Fatal Fire At Moria Migrant Camp Amid Clashes With Police
FOTO: Getty Images

Incendiul produs duminică în tabăra de refugiați Moira de pe insula Lesbos din Grecia ar fi fost produs chiar de către migranții care locuiesc în respectiva tabără, au informat autoritățile locale, citate de Al Jazeera.

Nemulțumiți de faptul că tabăra este suprapopulată, locuitorii acesteia, majoritatea afgani, ar fi incendiat o plantație de măslini din apropiere și, la doar câteva minute mai târziu, ar fi declanșat un incendiu în interiorul taberei, după cum a informat Theodoros Chronopoulos, purtător de cuvânt al Poliției elene.

„Situația este tensionată”, a declarat Stratis Kytelis, primarul din Lesbos. „Sunt informații despre moartea unei mame și a copilului ei. Nu am putut să confirmăm această informație încă”, a spus acesta.

„Am aflat cu profundă tristețe despre faptul că o femeie și copilul său au murit în urma incendiului de astăzi din Lesbos”, a scris Reprezentanța Înaltului Comisariat al Națiunilor Unite pentru Refugiați din Grecia pe Twitter.

Cel puțin doi migranți au murit duminică în urma unui incendiu izbucnit într-o tabără de refugiați din Grecia, potrivit presei elene, citate de France 24.

Incendiul a avut loc în tabăra de refugiați Moira de pe insula Lesbos. Victimele ar fi o femeie și un copil, potrivit autorităților.

Potrivit primelor informații, migranții aflați în respectiva tabără au devenit violenți din cauza faptului că pompierii ar fi intervenit târziu, iar după stingerea flăcărilor forțele de ordine au fost nevoite să facă uz de gaze lacrimogene pentru a dispersa mulțimea.

Autoritățile de la Atena au fost nevoite să trimită avioane militare într-o încercare de a calma situația.

Tabăra Moira găzduiește aproximativ 13.000 de refugiați, deși capacitatea acesteia este de doar 3.000 de persoane.

Aproximativ 70.000 de refugiați, majoritatea sirieni, se află pe teritoriul Greciei.

Sursa: Mediafax

Redactare: G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri