Războiul baloanelor. China acuză SUA că au trimis baloane în spaţiul aerian chinez de cel puțin 10 ori în ultimul an

Data actualizării: Data publicării:
Chinese Foreign Ministry spokesman Wang Wenbin gestures during a press conference
Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe chinez, Wang Wenbin. Foto: Profimedia

China susține că în ultimul an Statele Unite ale Americii au trimis de peste zece ori baloane de mare altitudine în spaţiul său aerian, fără „nicio permisiune”. Reacția Beijingului vine după ce SUA au doborât mai multe obiecte zburătoare la mare altitudine în ultimele zile, despre care afirmă că ar fi vehicule de spionaj ale Chinei.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului chinez de Externe, Wang Wenbin, a făcut declarația privind baloanele SUA în spațiul aerian al Chinei răspunzând unei întrebări la conferinţa sa de presă obişnuită, fără a da alte detalii, relatează Reuters şi AFP, potrivit Agerpres.

Întrebat cum a reacţionat China la aceste survoluri, Wang a afirmat că răspunsul ţării sale la astfel de incidente este unul responsabil şi profesionist. 

Afirmaţiile MAE chinez vin în contextul în care, anterior în această lună, SUA au doborât ceea ce au spus că era un balon de spionaj chinez în largul coastelor Carolinei de Sud. Beijingul în schimb a susţinut că era de fapt o aeronavă civilă de cercetare şi a acuzat Washingtonul că a reacţionat în mod disproporţionat.

Ulterior, armata americană a doborât alte trei obiecte zburătoare deasupra Americii de Nord.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri