Reacții furioase din Muntenegru, după ce Trump a sugerat că țara ar putea porni al Treilea Război Mondial

Data publicării:
muntenegru
Foto: Shutterstock

După ce președintele american Donald Trump a sugerat că Muntenegru ar putea sta la originea unui al Treilea Război Mondial, oficialii muntenegreni au reacționat numindu-l pe Trump „cel mai bizar președinte din istoria SUA”, scrie BBC News.

muntenegru
Foto: Shutterstock

Este cel mai bizar președinte din istoria Statelor Unite ale Americii. Cu genul ăsta de președinte, cu puținele cunoștințe pe care le are despre politica externă, cine poate ști ce se va întâmpla? Politica externă nu este punctul lui forte”, a declarat Ranko Krivokapic, fostul președinte al Parlamentului din Muntenegru, actual președinte al opoziției.

Borin Raonic, directorul Alianței Civice a organizației drepturilor omului din Muntenegru, s-a declarat revoltat de afirmațiile lui Trump.

„Eram obișnuiți să avem un președinte american care unește și promovează valorile Occidentului. Acum, în loc să avem un lider, avem un măscărici”, a spus acesta.

El a adăugat că dacă Trump nu s-a obosit să afle nimic despre Muntenegru înainte de a face afirmațiile: „În mod evident, nu citește nimic din documentele pe care i le pregătește departamentul de stat, așa că iată că ne alegem cu aceste declarații tâmpite, care arată clar o lipsă de cunoaștere și respect pentru rolul pe care SUA îl are în lume”.

Donald Trump le-a creionat muntenegrenilor o imagine de lunatici ahtiați după conflicte, un lucru complet surprinzător pentru sutele de mii de turiști care merg în concediu în Muntenegru, mai spune Raonic.

„Pacea din Muntenegru nu este în niciun fel de pericol. Totul este sub control, nu avem nevoie de prezența forțelor NATO în Muntenegru. Noi ne-am îndepărtat de tradițiile militare în urmă cu mai bine de jumătate de secol. Declarațiile lui Trump sunt nepootrivite, în condițiile în care noi deja de pregătim pentru a adera la Uniunea Europeană”, a declarat Raonic.

 

 

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri