Rupert Murdoch pleacă de la conducerea Fox News și News Corp

Data publicării:
Rupert Murdoch portret
Rupert Murdoch pleacă de la conducerea Fox News și News Corp. Foto: Profimedia

Magnatul Rupert Murdoch a anunțat că demisionează din funcția de președinte al Fox News și News Corp. Fiul său, Lachlan, va prelua conducerea ambelor companii, relatează BBC.

Într-un anunț făcut pentru angajații celor două companii, Murdoch a spus că „este momentul potrivit” ca el să preia „roluri diferite”. Va deveni „președinte emerit” al celor două companii, o funcție onorifică.

Schimbarea oficială de management va avea loc în noiembrie.

Murdoch, în vârstă de 92 de ani, a lansat Fox News în 1996. Acum, acesta este cel mai vizionat canal de știri TV din SUA.

Vă scriu pentru a vă anunța că am decis să trec la rolul de președinte emerit la Fox and News”, a scris Murdoch.

Toată viața mea profesională, am fost implicat zilnic în știri și idei, iar asta nu se va schimba. Dar este momentul potrivit pentru mine să-mi asum alte roluri, știind că avem echipe cu adevărat talentate și că Lachlan este un lider pasionat, cu principii, care va deveni unic președinte al ambelor companii. Nici mândria excesivă, nici falsa umilință nu sunt calități admirabile. Dar sunt foarte mândru de ceea ce am realizat împreună de-a lungul deceniilor și datorez mult colegilor mei, ale căror contribuții la succesul nostru nu au fost întotdeauna vizibile în afara companiei, dar au contat mult pentru mine”, se arată în mesajul lui Murdoch, postat pe site-ul Fox News.

Companiile noastre au o sănătate solidă, la fel ca mine. Oportunitățile noastre depășesc cu mult provocările comerciale. Avem toate motivele să fim optimiști cu privire la următorii ani – eu cu siguranță sunt și plănuiesc să fiu aici pentru a lua parte la tot”, a continuat el.

Anunțul vine într-un an turbulent pentru Fox, care a acceptat în aprilie să plătească 787,5 milioane de dolari, după ce a fost dat în judecată de compania de mașini de votare Dominion pentru raportarea voturilor de la alegerile prezidențiale din 2020.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri