Rusia a scris greșit numele lui Joe Biden pe lista de sancțiuni. Casa Albă: „Poate l-au sancționat pe tatăl lui, fie-i țărâna ușoară!”

Data actualizării: Data publicării:
joe biden razand tare
Foto: Profimedia

Purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, a arătat marți că Rusia a greșit numele președintelui Joe Biden, pe care l-a trecut pe lista de persoane supuse sancțiunilor Moscovei, ca răspuns la sancțiunile impuse de Statele Unite liderului de la Kremlin, Vladimir Putin. „Poate l-au sancționat pe tatăl lui”, a glumit purtătoarea de cuvânt.

Pentru că a fost botezat la fel ca tatăl său, numele oficial al președintelui Joe Biden conține și particula „Junior”, ca să poată fi deosebit: Joseph Robinette Biden, Jr. În lista publicată marți de Ministerul rus de Externe, cu oficialii americani sancționați de Moscova, primul este liderul de la Casa Albă, însă cu numele incomplet: „Joseph Biden (Joseph Robinette Biden)”.

Întrebată cum a primit casa Albă sancțiunile impuse de Rusia împotriva unui număr de înalți oficiali americani, purtătoarea de cuvânt a lui Joe Biden a glumit.  

„În primul rând, precizez că președintele Biden este „Junior”. Deci, poate l-au sancționat pe tatăl lui, fie-i țărâna ușoară! În al doilea rând - și cred că nu vă va surprinde - niciunul dintre noi nu plănuia călătorii în Rusia, niciunul dintre noi nu are conturi în Rusia, la care să nu mai avem acces”, a spus purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki, în cadrul briefingului de presă de marți.

Pe site-ul oficial al Casei Albe, la secțiunea unde este biografia președintelui, Joseph Robinette Biden, Jr. este trecut ca primul dintre cei patru copii ai lui Catherine Eugenia Finnegan Biden și Joseph Robinette Biden, Sr. (foto).

În anunțul făcut marți de Ministerul de Externe de la Moscova, numele președintelui american este trecut incomplet (foto).

sanctiuni rusia US
Lista cu „cetățeni SUA” care au interdicție de a mai intra în Rusia, publicată de Ministerul de Externe de la Moscova. Sursa: mid.ru
joe biden jr
Numele oficial al președintelui amercian Joe Biden, așa cum apare în biografia de pe site-ul Casei Albe. Sursă: wh.gov

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri