Rusia o insultă din nou pe Maia Sandu: „Este o rușine pentru R. Moldova și principala amenințare pentru poporul moldovean”

Data publicării:
Maria Zaharova
Maria Zaharova. Foto: Profimedia Images

Purtătoarea de cuvânt a diplomației lui Putin, Maria Zaharova, a insultat-o din nou pe președinta Republicii Moldova, joi, spunând despre aceasta că este „o rușine” pentru țara ei și a acuzat guvernul moldovean că „încearcă să distragă atenția de la propriile eșecuri” prin „exagerarea amenințării rusești”.

Afirmațiile reprezentantei statului agresor vin după ce președinta Maia Sandu a acuzat Rusia, miercuri, că încearcă să cumpere alegători la alegerile locale care vor avea loc în Republica Moldova în acest weekend.

„Maia Sandu este o ruşine pentru ţară şi principala ameninţare pentru poporul moldovean”, a spus Maria Zaharova, purtătoarea de cuvânt a ministerului de externe al lui Putin.

Rusia, a spus Zaharova, „a monitorizat” situaţia înaintea alegerilor şi a acuzat guvernul moldovean că încearcă să folosească ameninţarea „exagerată” din partea Rusiei pentru a distrage atenţia de la „propriile sale deficienţe considerabile”.

„Autorităţile moldovene continuă să elimine orice manifestare de disidenţă şi desfăşoară represiuni împotriva oponenţilor politici”, susţine Zaharova, reprezentanta unui stat în care oamenii sunt închiși pentru că critică războiul pe care dictatorul rus l-a pornit împotriva țării vecine. 

În octombrie, Republica Moldova a scos în afara legii partidul putinist „Șor”, al fostului primar din Soroca, Ilan Şor, care se ascunde în străinătate de justiţia moldoveană, declarându-l neconstituţional, o măsură criticată de regimul criminal de la Kremlin.

Zaharova s-a mai plâns și că şase observatori ruşi la alegerile de duminică în Republica Moldova nu au fost acreditaţi, la fel ca unii angajaţi ai ambasadei Rusiei la Chişinău.

„Orientarea antirusă a conducerii moldovene s-a intensificat semnificativ după ce Republica Moldova a primit statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană, deoarece aceasta nu are nevoie în componenţa UE de state ai căror cetăţeni au o atitudine bună faţă de Rusia”, a declarat Zaharova, potrivit TASS.

Zaharova a mai spus că Maia Sandu, „încercând să obţină favoruri din partea Occidentului, amplifică rusofobia în Republica Moldova, unde aşa ceva nu există şi nici nu a existat”.

Maia Sandu, politiciana cu cea mai mare cotă de încredere în R. Moldova

Maia Sandu este politiciana care se bucură, în continuare, de cea mai mare încredere în rândul cetăţenilor Republicii Moldova, potrivit rezultatelor unui sondaj realizat de compania iData, făcut publice, joi, la Chişinău, potrivit Deschide.md.

Astfel, preşedinta Republicii Moldova este susţinută de 22% dintre cei intervievaţi. Pe locul doi s-a clasat oligarhul fugar Ilan Şor cu 10,6%, fiind urmat de fostul preşedinte prorus, Igor Dodon, cu 9,4%.

Peste 31% din cei intervievaţi au declarat că nu au încredere în niciun om politic autohton.

Sondajul a fost realizat în perioada 22-29 octombrie pe un eşantion de 1.322 de participanţi din 353 de localităţi. Marja de eroare este de +/- 2,9%, potrivit Deschide.md.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri