Video&Foto Rusia spune că a trimis în Kaliningrad 3 avioane cu rachete hipersonice Kinjal de capacitate nucleară

Data actualizării: Data publicării:
Three MiG-31 carrying hypersonic Kinzhal missiles land in Kaliningrad region, Russia
Cele 3 avioane MiG-31, echipate cu rachete hipersonice Kinjal, vor fi dislocate pe aerodromul Cikalovsk din regiunea Kaliningrad. Foto-Profimedia

Ministerul rus al Apărării a anunţat joi că trei avioane de vânătoare MiG-31 de mare altitudine, echipate cu rachete hipersonice Kinjal (Pumnalul) au fost relocate în regiunea Kaliningrad, relatează Interfax, potrivit Reuters.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Agenţia de presă oficială de presă RIA Novosti citează ministerul afirmând că aceste avioane interceptoare supersonice vor fi de serviciu fără pauză, 24 de ore din 24.

Cele trei avioane de vânătoare MiG-31, echipate cu rachete hipersonice Kinjal, vor fi dislocate pe aerodromul Cikalovsk din regiunea Kaliningrad, notează publicaţia Moskovski komsomoleţ.

Cele 3 avioane MiG-31, echipate cu rachete hipersonice Kinjal, vor fi dislocate pe aerodromul Cikalovsk din regiunea Kaliningrad. Foto-Profimedia
Cele 3 avioane MiG-31, echipate cu rachete hipersonice Kinjal, vor fi dislocate pe aerodromul Cikalovsk din regiunea Kaliningrad. Foto-Profimedia

Ministerul rus al Apărării a explicat că relocarea acestor interceptoare supersonice în Kaliningrad se înscrie în cadrul măsurilor suplimentare de descurajare strategică, potrivit ziarului citat.

Tensiunile au crescut în regiune de când Rusia a trimis zeci de mii de militari în Ucraina în urmă cu şase luni, în ceea ce ea numeşte o „operaţiune militară specială”, conform Reuters, de fapt un război imperialist, de anexare, împotriva unui stat independent şi suveran, potrivit Kievului şi Occidentului.

Kaliningrad, o exclavă rusă pe coasta Mării Baltice, între Polonia şi Lituania - ţări membre NATO şi UE - a devenit un punct fierbinte după ce Lituania a decis să limiteze tranzitul de mărfuri spre regiune prin teritoriul său, Rusia ameninţând cu represalii, conform Agerpres.

Kinjal este o rachetă balistică rusă aer-sol hipersonică cu capacitate nucleară, are o viteză Mach 10 şi manevrabilitate ridicată, Kremlinul nu o dată afirmând că acest tip de rachetă străpunge orice sistem de apărare antiaeriană existent în prezent. Racheta Kinjal aparţine unei familii de noi arme dezvoltate de Rusia, pe care preşedintele rus Vladimir Putin le califică drept „invincibile”.

Mai devreme, Ministerul finlandez al Apărării a comunicat în cursul dimineţii că două avioane de vânătoare MiG-31 sunt suspectate că fi încălcat spaţiul său aerian în apropierea oraşului Porvoo, în Golful Finlandei, la 150 km (90 mile) distanţă de Rusia.

Generalul-locotenent Serghei Dronov, comandantul şef adjunct al Forţelor aerospaţiale ruse, declarase anterior că rachetele hipersonice Kinjal sunt utilizate în campania militară a Rusiei în Ucraina, potrivit Kommersant.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri