Rusia va sancționa și mai dur „propaganda homosexuală”:„Operațiunea specială nu e doar pe câmpul de luptă, ci și în sufletul oamenilor”

Data publicării:
vladimir putin la birou cu steagul rusiei pe fundal
Vladimir Putin Foto: Profimedia Images

Rusia va înăspri legea care sancționează „propaganda homosexuală”, un nou semn de consolidare a poziției ultraconservatoare a regimului Putin în contextul relațiilor extrem de tensionate cu țările occidentale după invadarea Ucrainei.

Conform amendamentelor discutate în Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului rus, legea din 2013 care interzice „propaganda homosexuală” în rândul minorilor va fi revizuită astfel încât să interzică, de asemenea, „negarea valorilor familiale” şi „promovarea orientărilor sexuale netradiţionale”, relatează AFP, citat de Agerpres.

„Operaţiunea specială se desfăşoară nu doar pe câmpul de luptă, ci şi în spiritul şi sufletul oamenilor”, a declarat şeful comisiei de informaţii din Duma de Stat, Alekandr Hinştein.

„Propaganda sodomiei se află cu adevărat în centrul influenţei practicate de inamicul nostru”, a spus, la rândul său, Konstantin Malofeev, miliardar şi magnat al mass-media cunoscut pentru poziţiile sale foarte conservatoare.

Amendamentele ar urma să fie adoptate toamna aceasta, a spus preşedintele Dumei, Viaceslav Volodin, care a vorbit despre o legislaţie menită să „protejeze” populaţia rusă.

Dictatorul rus, Vladimir Putin, a dispus, luni, guvernului să aloce 3,9 miliarde de ruble (64 de milioane de euro) pentru programe de educaţie patriotică. Potrivit Kremlinului, aceste programe cuprind „conţinuturi digitale şi multimedia destinate dezvoltării patriotice şi spirituale a copiilor şi tineretului”.

Rusia şi-a consolidat în ultimii ani orientarea conservatoare, în faţa a ceea ce Putin a descris drept „decadenţa” societăţii occidentale. Această direcţie a fost amplificată şi mai mult de când a început conflictul în Ucraina. Guvernul rus a introdus, astfel, o nouă materie în şcoli, „conversaţii asupra a ceea ce este important”, conversaţii menite să promoveze așa-zisul „patriotism” promovat de regimul criminal de la Moscova.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri