„Bucătarul lui Putin” îi cere procurorului general al Rusiei să verifice YouTube pentru conținut rusofob: „Răspândește fake news”

Data publicării:
Yevgeny Prigozhin incruntat close up
Evgheni Prigojin, „Bucătarul lui Putin”. Foto: Profimedia Images

Fondatorul grupării de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin, supranumit „Bucătarul lui Putin”, i-a trimis o adresă procurorului general al Rusiei, în care îi cere să verifice activitatea platformei video YouTube, scrie agenția TSS, citând serviciul de presă al lui Prigojin.

„În timpul operațiunii militare speciale a început un război informațional pe platformă, cu scopul de a denigra imaginea Rusiei în ochii utilizatorilor. Pe YouTube se răspândesc fake news-uri, este publicat conținut rusofob, se fac apeluri la răsturnarea puterii în Federația Rusă, se publică materiale distructive”, se arată într-un comunicat al companiei Concord, care funcționează ca birou de presă al lui Prigojin. 

De asemenea, „Bucătarul lui Putin” mai propune ca gigantul american Google să fie desemnat drept companie „indezirabilă” pe teritoriul Rusiei, pentru că răspândește informații care constituie amenințare pentru securitatea și apărarea țării.

Pe 18 octombrie, Ministerul Dezvoltării Digitale din Rusia a anunțat că nu are planuri de a bloca platforma YouTube pe teritoriul țării.â

Citește și: „Bucătarul lui Putin” i-a spus în față președintelui rus că e nemulțumit de modul în care armata rusă luptă în Ucraina

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri