Comandantul trupelor lui Kadîrov, despre care s-a anunțat că a fost rănit în Ucraina, este „în viață și bine”, spune președintele Dumei

Data actualizării: Data publicării:
delimkhanov si kadirov
Comandantul Adam Delimkhanov (stânga) este văzut ca al doilea cel mai înalt oficial al regiunii caucaziene, după liderul acesteia, Ramzan Kadîrov. Foto: Profimedia

Președintele Dumei din Rusia a declarat miercuri că înaltul comandant cecen este în viață și sănătos, deși informații anterioare arătau că a fost ucis sau rănit în Ucraina, relatează Reuters.

Comandantul Adam Delimkhanov este membru al parlamentului rus, precum și șeful diviziei cecene din garda națională rusă. El este văzut ca al doilea cel mai înalt oficial al regiunii caucaziene, după liderul acesteia, Ramzan Kadîrov.

„Tocmai am vorbit cu el. E în viață și sănătos. Nu numai asta, dar vă dorește tuturor multă sănătate”, a spus Viaceslav Volodin, președintele Dumei.

Agenția de presă rusă TASS a citat un alt comandant cecen spunând că Delimkhanov se afla în Cecenia, nu în Ucraina, iar știrile din presă care indicau că ar fi fost rănit în Ucraina erau „false”.

Citiți și:
Evgheni Prigojin, acuzat că a dat ucrainenilor coordonatele liderului cecen rănit în bombardamentul de la Zaporojie

Întrebat despre informațiile cu privire la rănirea lui Delimkhanov, Kremlinul a spus că este „îngrijorat” și așteaptă clarificări despre ceea ce s-a întâmplat cu adevărat.

Delimkhanov a avut de la început un rol proeminent în campania militară a Rusiei în Ucraina, comandând forțele cecene la Mariupol în primele zile ale conflictului.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri