Ministrul rus pentru situații de urgență a murit în timpul unui exercițiu care simula o catastrofă. El a fost bodyguardul lui Putin

Data actualizării: Data publicării:
Russian President Vladimir Putin and Emergencies Minister Yevgeny Zinichev attend a meeting on the situation in regions hit by floods and wildfires via a teleconference call at the Novo-Ogaryovo state residence outside Moscow on April 27, 2020
Evgheni Zinitcev a fost în serviciul de securitate al preşedintelui Vladimir Putin. Foto: Profimedia

Ministrul rus pentru Situaţii de Urgenţă, Evgheni Zinitcev, a murit încercând să salveze o persoană în timpul unui exercițiu de protejare a zonei arctice, a anunţat miercuri ministerul său. El a fost ofiţer în serviciul de pază al preşedintelui Vladimir Putin.

În vârstă de 55 de ani, ministrul "a murit tragic în timpul serviciului, la Norilsk, în cursul unui exerciţiu interministerial de protecţie a zonei arctice, salvând viaţa unei persoane", a precizat Ministerul pentru Situaţii de Urgenţă pentru agenţia oficială de presă Tass, preluată de AFP, potrivit Agerpres.

Zinitcev "se afla pe marginea unei stânci cu un operator video care a alunecat şi a căzut în apă", a precizat pe canalul său de Telegram Margarita Simonian, redactor şef al postului de televiziune pro-Kremlin RT.

"Nimeni nu a avut timp să înţeleagă ce se întâmplă în momentul în care Zinitcev a sărit în apă după bărbatul care a căzut şi s-a lovit de stânci", a mai spus ea.

Intervievat de presă, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a declarat că şeful statului a fost informat despre acest accident.

Ministru din 2018, oficialul şi-a petrecut cea mai mare parte a carierei în cadrul diferitelor servicii de securitate ruse, în special în serviciul însărcinat cu gărzile de corp ale preşedintelui Vladimir Putin, conform biografiei sale publicată de agenţiile de presă ruse.

Zinitcev a servit şi în KGB, în ultimii ani ai URSS. Apoi, în 1991, a intrat în serviciul de protecţie a personalităţilor (FSO).

Începând cu 2006, el a activat în serviciul de securitate al preşedinţilor Vladimir Putin şi Dmitri Medvedev.

În 2014, a devenit şeful adjunct al departamentului de luptă împotriva terorismului al serviciilor de informaţii (FSB).

Din 2016 şi până la numirea sa la conducerea Ministerului pentru Situaţii de urgenţă în 2018, Zinitcev a ocupat postul cheie de director adjunct al FSB.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri