Putin afirmă că nu a ordonat eliminarea lui Navalnîi: „Astfel de decizii nu sunt luate de președinte în țara asta” (NBC)

Data publicării:
alexei navalnii cu catuse la maini inconjurat de politisti
Navalnîi a fost arestat direct pe aeroportul din Moscova, după ce s-a întors din Germania. Foto: Profimedia Images

Președintele Rusiei, Vladimir Putin a declarat că opozantul său Alexei Navalnîi este tratat ca orice deținut în închisoare. Într-un interviu pentru postul american de știri NBC, președintele rus susține că nu a dat ordin pentru eliminarea lui Navalnîi.

Vladimir Putin a negat că ar fi dat ordin pentru asasinarea lui Alexei Navalnîi, dar nici nu a garantat că acesta va părăsi în viață închisoarea, scrie NBC News, care a obținut un interviu de la președintele rus.

„Uite, astfel de decizii nu sunt luate de președinte în țara asta”, a declarat Putin în interviu.

Reamintindu-i-se că Navalnîi nu este orice fel de prizonier, Putin a răspuns: „Nu va fi tratat mai rău decât oricine altcineva”.

Alexei Navalnîi se află într-o stare de sănătate mult mai bună şi este la curent cu măsurile care au fost luate împotriva grupurilor sale de campanie, a declarat vineri aliatul său, Ivan Jdanov. În luna aprilie, veștile despre starea lui Navalnîi erau îngrijorătoare, fiind transferat la spitalul închisorii.

"Alexei Navalnîi se află într-o condiţie mult mai bună acum şi de fiecare dată când i se comunică unele ştiri, acesta spune că este şocat", a spus Jdanov la postul de radio Eho Moskvî, cu referire la scoaterea în afara legii a fundaţiei anticorupţie a lui Navalnîi.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri