Putin: Deocamdată nu mai sunt necesare bombardamente masive în Ucraina. ”Acum avem alte obiective”

Data actualizării: Data publicării:
Mașini distruse în bombardament
Ucraina acuză șantajul nuclear al Rusiei cu "bomba murdară" și cere respectarea punctului 4 din Memorandumul de la Budapesta. Foto: Profimedia Images

Vladimir Putin a declarat, vineri, că deocamdată nu este nevoie de mai multe atacuri masive cu rachete asupra Ucrainei. Afirmația vine la câteva zile după cel mai puternic bombardament al țării de la începutul războiului, relatează BBC.

El a spus că majoritatea țintelor avute în vedere au fost atinse, adăugând că nu este scopul lui să distrugă Ucraina.

Obiectivul Moscovei de a mobiliza 300.000 de oameni va fi îndeplinit în două săptămâni, a spus el.

Declarațiile lui Putin vin în timp ce forțele ruse par că bat pasul pe loc, în timp ce trupele Kievului avansează și recuperează teritorii.

Adresându-se jurnaliştilor, după un summit cu liderii regionali care a avut loc în capitala Kazahstanului, Astana, liderul rus a spus că loviturile recente au distrus 22 din cele 29 de ţinte stabilite de armată în Ucraina.

„Nu este nevoie de atacuri masive. Acum avem alte obiective”, a spus el.

Citiți și:
De ce rachetele pe care Rusia le-a lansat asupra Ucrainei nu schimbă cu mare lucru soarta războiului

Începând de luni, Rusia a declanșat un val de lovituri cu rachete de croazieră asupra orașelor din întreaga Ucraină, în ceea ce Putin a spus că este o răzbunare pentru  explozia care a deteriorat podul Kerci.

Zeci de oameni au fost uciși și răniți în urma atacurilor violente, care au afectat și infrastructura energetică. Zonele centrale ale capitalei Kiev au fost vizate de bombardamente pentru prima dată de la invazie.

Dar Putin a spus că intenția Rusiei nu este să distrugă Ucraina, însă nu a regretat invazia.

„Ceea ce se întâmplă astăzi nu este plăcut”, a spus el. „Dar, [dacă Rusia nu ar fi atacat] am fi fost în aceeași situație, doar că condițiile ar fi fost mai rele pentru noi. Așa că facem totul corect și la momentul potrivit”.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri