Video VIDEO. Propagandiștii lui Putin schimbă abordarea: N-ar fi trebuit să râdem de Ucraina!

Data publicării:
serghei mardar
Serghei Mardar, unul dintre propagandiștii Kremlinului, recunoaște că Rusia a subestimat forța ucrainenilor Foto: captură video

Propagandiștilor ruși le-a cam pierit râsul după ce podul din Crimeea a fost atacat și avariat parțial. Și-au dat seama că țara lor a subestimat puterea ucrainenilor și că a venit timpul să-și reconsidere poziția.

Pe măsură ce starea de spirit se schimbă și mulți ruși doresc ca războiul să se încheie, propagandiștii ruși încearcă acum să sperie populația prin difuzarea unor previziuni sumbre despre cum ar arăta capitularea Moscovei, scrie Julia Davis, unul dintre jurnaliștii occidentali care monitorizează televiziunile ruse.

Serghei Mardar, una dintre gazdele emisiunilor de propagandă, recunoaște că presa de stat rusă a făcut o greșeală râzând de ucraineni și așteptându-se la o victorie ușoară asupra „Ucrainei neajutorate”, în timp ce Occidentul miza pe contrariu. Acum, Rusia se confruntă cu o trezire bruscă,

„Era odată un băiețel care striga "lupul". A venit timpul să strigăm, "lupul". Nu știu cum aș putea să vă sperii cu adevărat. De fapt, cum să-i sperii pe toți. Cum să dezumanizăm adversarul, dușmanul, astfel încât să vă temeți de el. Pentru mult timp, în tot felul de programe TV, la radio, în presă, am râs de nătărăii de ucraineni, am râs de faptul să Ucraina e neajutorată, că nu e ca Rusia, și de Vestul lipsit de sens, de Biden cu Alzheimerul și Parkinsonul lui. Tot ce se întâmplă acum nu se prea potrivește în acest tablou amuzant și ironic. Nu-i așa? Trebuie să fiți de acord. Dușmanul s-a dovedit a fi incredibil de nemilos. Forțele Armate Ucrainene au simțit miros de sânge. Pentru unii, din păcate, a devenit clar că, încă de la început, Vestul a făcut un pariu pe victoria lor militară. Ei au antrenat unități ale armatei ucrainene căreia îi asigură tot felul de arme. Sunt convins că fluxul de arme nu doar că nu va încetini, ci va continua să crească”, a spus Serghei Mardar în editorialul său.

La rândul său, Francis Scarr, jurnalist de la serviciul de monitorizare al BBC, atrage atenția asupra unui alt propagandist rus, Kiril Stremousov, care îmbărbătează populația și dă asigurări că răzbunarea pentru podul din Crimeea va veni în curând.

„Dragi prieteni, viața continuă indiferent ce-ar spune ucraino-naziștii. Totul funcționează și, ca de obicei, țipetele și panica vin de la cei în a căror apărare nu e nimic de spus. Vom înăbuși toate dovezile de nazism și fascism și credeți-mă, orice se va întâmpla, victoria va fi a noastră. Răzbunarea pentru podul din Crimeea va veni curând, foarte curând”, a transmis Kiril Stremousov.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri