Rușii acuză din nou Kievul că a bombardat două regiuni de la frontieră

Data actualizării: Data publicării:
bombardament-rusia
Efectele presupuselor bombardamente ucrainene în Rusia FOTO: Telegram

Oficialii din două regiuni rusești de la granița cu Ucraina au acuzat marți Kievul pentru noi bombardamente pe teritoriile lor.

Traficul feroviar din regiunea Belgorod a fost oprit temporar după ce bombardamentele au vizat o gară și au afectat șinele de cale ferată, a spus guvernatorul regiunii Viaceslav Gladkov într-un mesaj postat pe Telegram, potrivit The Moscow Times.

Un bărbat a fost rănit de schije și două sate au rămas temporar fără curent electric, a mai spus guvernatorul.

În regiunea Kursk, guvernatorul Roman Starovoit a spus că Ucraina a bombardat satele Tetkino și Popovo-Lezachi, provocând avarii la rețeaua electrică în regiune.

Kievul nu a confirmat și nici nu a infirmat că este responsabilă pentru zecile de atacuri transfrontaliere raportate pe teritoriul Rusiei în lunile de când Moscova a invadat Ucraina.

Săptămâna trecută, o serie de bombardamente în Belgorod au afectat clădiri rezidențiale, o stație electrică și un depozit de petrol.

Rusia a lansat în urmă cu câteva zile noi atacuri cu rachete în întreaga Ucraină, vizând Kievul și părțile de vest ale țării, după câteva luni în care ofensiva sa a fost concentrată în estul și sudul Ucrainei.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat marți că Rusia a distrus 30% din centralele electrice din țară.

Editor : D.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri