Rușii din Herson neagă contraofensiva Ucrainei: „Este un fake. Trăim liniștit, ne dezvoltăm”

Data actualizării: Data publicării:
A Ukrainian soldier of the artillery battalion seen waiting for further orders next to a 152mm artillery close to the frontline at an undisclosed position in Mykolaiv Oblast, Ukraine
Forțele ucrainene au declanșat contraofensiva în sudul țării. Foto: Profimedia

Administrația instalată de ruși în Herson neagă că forțele ucrainene ar fi declanșat o contraofensivă în zonă și afirmă că oamenii trăiesc „liniștit” și că tot mai mulți dintre ei își doresc un referendum pentru alipirea la Rusia, notează agenția TASS.

Kirill Stremousov, adjunctul conduceri civile și militare a regiunii Herson, este de părere că anunțul „fals” al Ucrainei privind o contraofensivă în regiunea Herson va crește dorința oamenilor de „a pune capăt acestui coșmar” și de a organiza un referendum. Totodată, el a negat că ar avea loc o contraofensivă a forțelor ucrainene.

„Este un fake. Ofensiva Forțelor Armate ale Ucrainei este un fel de iluzie, un film. Nimeni nu avansează nicăieri, nimeni nu se retrage. E o poveste. Trăim liniștit, ne dezvoltăm”, a declarat Stremousov, potrivit TASS.

„Din contră, contraofensiva pe care naziștii ucraineni o susțin de trei luni în regiunea Herson a ajuns la un nivel maxim: tot mai mulți oameni spun că vor un referendum. Toate loviturile asupra podului Antonovski, asupra școlilor -  din ce în ce mai puțini oameni doresc reîntoarcerea naziștilor ucraineni după aceste atacuri. Prin urmare, numărul celor care vor un referendum crește. Cu cât Hersonul este bombardat mai mult, cu atât oamenii îi resping mai mult (pe ucraineni - n.r.), este un proces natural. Toate acestea sunt doar un fake (contraofensiva ucraineană - n.r.). În regiunea Herson apar tot mai mulți suporteri ai ideii de referendum, de a se alătura Federației Ruse, de a fi supuși ai Federației Ruse: Declarațiile false cresc dorința oamenilor de a pune capăt acestui coșmar și de a se organiza un referendum”, a mai spus Kirill Stremousov.

Ucraina ar fi lansat în sfârşit mult aşteptata contraofensivă în sudul ţării, conform unei declaraţii făcute luni de Comandamentul operativ Sud, citat de Reuters şi Ukrinform, potrivit Agerpres.

„Astăzi am lansat acţiuni ofensive în diferite direcţii, inclusiv în regiunea Herson”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Comandamentului operativ Sud, Natalia Gumeniuk, pentru postul de televiziune local Suspilne.

Ea a confirmat câteva minute mai târziu într-o conferinţă de presă că 'forţele armate ucrainene au început operaţiuni ofensive în multe zone din sudul Ucrainei'.

Ucraina vorbeşte de două luni despre o contraofensivă planificată în regiunile sale de sud, ocupate de Rusia.

Editor : Bogdan Păcurar

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri