Salvini, umilit de un primar polonez. A primit tricoul cu Putin pe care l-a purtat în trecut: „Uite ce a făcut prietenul tău”

Data publicării:
salvini cu tricoul cu putin
Matteo Salvini, politician de extremă dreapta din Italia, este un cunoscut susținător al președintelui rus Vladimir Putin.

Fostul ministru de Interne al Italiei, politicianul de extremă dreapta Matteo Salvini, a fost confruntat de un primar polonez la granița dintre Ucraina și Polonia, unde Salvini a mers în calitate de senator spunând că vrea să ajute refugiații. Primarul i-a adus un tricou cu chipul lui Putin, pe care Salvini l-a purtat în trecut. În 2019, Salvini spunea despre Putin că este unul dintre „cei mai buni oameni de stat de pe pământ”.

Videoclipul întâlnirii a devenit viral pe rețelele sociale din Italia, oponenții politici ai lui Salvini fiind încântați de disconfortul lui Salvini, în timp ce primarul orașului Przemysl, Wojciech Bakun, ținea în mână un tricou imprimat cu chipul liderului rus.

Vorbind în poloneză și stând alături de Salvini, Bakun a spus că vrea să meargă cu el la graniță și într-o tabără de refugiați pentru a-i arăta drama poporului ucrainean. „Uite ce a făcut prietenul său Putin”, a spus acesta.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Salvini, care în 2019 l-a descris pe Putin drept unul dintre „cei mai buni oameni de stat de pe pământ în prezent”, a fost în Polonia pentru a-și arăta solidaritatea față de refugiații care fug de luptele din Ucraina, o călătorie care a stârnit critici în Italia, având în vedere poziția sa anterioară împotriva migranților și sprijinul său ferm pentru Rusia.

În timpul unei vizite la Moscova în 2014, Salvini a fost fotografiat în Piața Roșie purtând același tricou cu chipul lui Putin.

Fostul prim-ministru și politician de centru Matteo Renzi l-a îndemnat pe Salvini să se întoarcă imediat acasă. „I-am spus lui Salvini că în această etapă avem nevoie de politică, nu de prostii”, a scris Renzi pe Facebook.

Salvini s-a întâlnit anterior cu reprezentanți ai mediului de afaceri italian în Polonia, spunând că dorește „să coordoneze ajutorul, să organizeze transferul și cazarea refugiaților în Italia”.

Invazia Ucrainei de către Rusia a bulversat mai multe mișcări de extremă dreaptă din Europa, forțându-le pe unele dintre ele să renunțe rapid la susținerea anterioară față de Putin, scrie Reuters.

Salvini a încercat, de asemenea, să schimbe tonul, spunând săptămâna trecută că a existat „în mod clar un atacator și un agresat” în criza ucraineană și că Italia a trebuit să fie de partea Ucrainei. Cu toate acestea, Salvini nu l-a condamnat personal pe Putin.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri