Șefa diplomației germane se declară „dezamăgită” de efectul sancțiunilor: „Logica democrațiilor nu funcționează în autocrații”

Data publicării:
Annalena Baerbock
Șefa diplomației germane, Annalena Baerbock. Foto: Profimedia Images

Ministra germană de externe, Annalena Baerbock, s-a declarat „dezamăgită” de efectul sancțiunilor împotriva Rusiei, impuse statului agresor după ce a invadat Ucraina. Șefa diplomației germane a spus că sancțiunile economice nu au avut efectul scontat pentru că „logica democrațiilor nu funcționează în autocrații”.

„De fapt, sancţiunile economice ar trebui să aibă un impact economic. Dar ele nu au. Pentru că logica democraţiilor nu funcţionează în autocraţii”, a declarat șefa diplomației germane într-un interviu legat de o carte recente publicată.

Cartea „Ernstfall. Regieren in Zeiten des Krieges”, care se traduce prin „Urgenţă. Guvernarea în timpuri de război”, examinează răspunsul guvernului german la războiul din Ucraina şi urmează să apară joi.

„Am văzut că acest război nu poate fi încheiat cu decizii raţionale, măsuri raţionale care se iau între guvernele civilizate”, a declarat Baerbock.

În ciuda faptului că aliaţii occidentali au impus măsuri economice punitive masive împotriva Rusiei după atacul asupra Ucrainei, economia rusă creşte. În acelaşi timp, economia germană a alunecat în recesiune la începutul anului.

Cu toate acestea, economiştii occidentali subliniază că Rusia îşi datorează creşterea în principal din economia de război şi mărirea masivă a producţiei de arme şi muniţie. Aceasta nu este o creştere durabilă.

În interviu, Baerbock critică, de asemenea, reticenţa iniţială a guvernului german față de călătoriile oficiale la Kiev. Ea a fost primul membru al guvernului care a călătorit în zona de război pe 10 mai 2022 - la două luni şi jumătate de la declanșarea invaziei rusești.

La acea vreme, numeroşi şefi de stat şi de guvern ai aliaţilor europeni fuseseră deja acolo în vizită de solidaritate, inclusiv liderul opoziţiei din Germania, Friedrich Merz. Cancelarul Olaf Scholz s-a dus în vizită abia la mai mult de o lună mai târziu.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri