Șeful Pentagonului: Sistemele de apărare antiaeriană NASAMS furnizate de SUA au o rată de succes de 100% în Ucraina

Data publicării:
Lloyd Austin face declarații la sediul Pentagonului.
Secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Foto: Profimedia

Sistemele de apărare antiaeriană NASAMS furnizate de SUA au avut „o rată de succes de 100%” în Ucraina în ceea ce privește interceptarea rachetelor rusești, a afirmat miercuri secretarul american al Apărării, Lloyd Austin. Declarația oficialului american a venit la scurt timp după ce NATO a anunțat că un interceptor de apărare antiaeriană ucrainean care și-a ratat ținta a fost, cel mai probabil, cauza exploziei produse marți în Polonia, scrie Reuters.

Vorbind la începutul unei întâlniri organizate în sistem de videoconferință cu zeci de miniștri ai apărării pe tema invaziei Rusiei în Ucraina, șeful Pentagonului a precizat că SUA vor colabora cu Polonia pentru a aduna mai multe informații despre explozie, dar nu a atribuit nicio vină pentru acest incident.

Lloyd Austin a subliniat că sistemele de apărare antiaeriană trimise Kievului de către Washington au fost pe deplin eficiente în interceptarea rachetelor rusești.

Declarația secetarului american al Apărării vine în urma unui atac asupra unui sat polonez, despre care NATO consideră că a fost „probabil cauzat de o rachetă ucraineană de apărare antiaeriană trasă pentru a apăra teritoriul ucrainean împotriva atacurilor cu rachete de croazieră rusești”.

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a declarat, miercuri, că investigația este în curs, dar că nu e niciun semn că a fost un act deliberat.

Stoltenberg a subliniat că incidentul nu este din vina Ucrainei, ci este o consecință a războiului de care e responsabil Putin.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri