Selecția naturală a soldatului lui Putin. Un recrut al armatei ruse încearcă să tragă cu o armă antitanc

Data publicării:
soldați ruși folosesc în mod greșit un aruncător de grenade antitanc AG-7
Soldați ruși folosesc în mod greșit un aruncător de grenade antitanc AG-7. Captura gif: Twitter/Special Kherson Cat

Pe rețelele sociale a fost publicată o scurtă înregistrare care arată momentul în care un militar al armatei ruse trage cu un lansator de grenade antitanc de concepție sovietică de tip RPG/AG-7. Soldatul este filmat de un camarad care cel mai probabil este un recrut fără experiență care nu realizează pericolul de a sta fix în spatele unui astfel de lansator în momentul tragerii.

Clipul a provocat reacții și comentarii ironice pe internet. „Recruți ruși și selecția naturală” este comentariul principal care însoțește respectiva înregistare, publicată pe contul de Twitter „Special Kherson Cat”.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„În mod clar, vorbim de un absolvent de onoare al școlii de trageri Wile E. Coyote (celebru personaj al seriei de benzi desenate Looney Tunes - n.r.)”, spune un alt comentator.

Rusia a mobilizat în septembrie 2022 peste 300.000 de recruți, pentru prima oară după Al Doilea Război Mondial. De asemenea, Rusia intenţionează să majoreze efectivele forţelor armate cu 30%, iar unii susţin că ideea de a aplica o perioadă de tranziţie este o încercare vizibilă a autorităţilor de a creşte numărul de recruţi potenţiali pentru a acoperi pierderile din războiul din Ucraina.

De atunci au apărut mai multe imagini care arată că recruții nu au niciun fel de pregătire militară, iar regulile de siguranță sunt încălcate în poligoanele de instrucție. Alte imagini prezentau recruți care dormeau pe pământ în barăci care arată mai mult ca niște celule dintr-o închisoare. Mulți au fost forțați să cumpere medicamente și uniforme pe cont propriu, în timp ce unii recruți au primit arme ruginite.

Editor : Mihnea Lazăr

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri