Sari la conținut

Statistica înfiorătoare a împușcăturilor în masă din SUA de la începutul acestui an

Masacrul din Las Vegas a făcut ca, până acum, luna octombrie să devină „cap de listă” în statistica împușcăturilor în masă din Statele Unite.

Mass Shooting At Mandalay Bay In Las Vegas Leaves At Least 50 Dead

Foto: Gulliver/Getty Images

În Las Vegas, Stephen Paddock a reușit să ocolească toate măsurile luate pentru a proteja locul concertului de muzică country pe care l-a vizat. El s-a instalat la înălțime, la cel de-al 32-lea etaj al unui hotel situat chiar în față, „împroșcându-i” pe cei peste 22.000 de spectatori cu o ploaie de gloanțe, ucigând cel puțin 59 de oameni și rănind peste 500.

El s-a sinucis înainte ca poliția să intre în camera sa, iar motivele lui rămân neelucidate.

Printre răniţi este şi un român de 23 de ani. Glonţul i-a străpuns ambii plămâni, a fost operat şi medicii au fost nevoiţi să îi scoată mare parte din plămânul drept. Familia lui este încrezătoare că acesta se va face bine.

Tânărul locuiește cu familia sa în statul Nevada şi lucra ca barman în locul în care se desfăşura concertul in timpul caruia a avut loc atacul. Mama lui a postat pe contul său de Facebook o fotografie în care băiatul apare pe patul de spital și un mesaj prin care cere tuturor cunoscuților să se roage pentru fiul ei.

The Telegraph a realizat un grafic al numărului de morți provocat de împușcăturile în masă care au avut loc în fiecare lună de la începutul anului și până în prezent în Statele Unite.

51fd6d40-2abd-4a58-9e24-7ac72fd4fbde

Gun Violence Archives

Graficul are la bază statisticile site-ului american de monitorizare a incidentelor armate Gun Violence Archive.

Pe aceeași temă