Strategia prin care un tânăr a făcut profit de peste 100 de milioane de dolari într-o lună cu acțiunile unei companii cu probleme

Data publicării:
Bursa din New York, Wall Street
Bursa din New York. Foto: Profimedia Images

Un student american în vârstă de 20 de ani a făcut un profit de aproape 110 de milioane de dolari într-o lună, după ce a cumpărat acțiuni ale unei companii aflate în dificultate financiară, relatează The Guardian.

Jake Freeman și familia sa au cumpărat aproape 5 milioane de acțiuni ale comerciantului de articole de uz casnic Bed Bath & Beyond, la mai puțin de 5,50 dolari pe acțiune, în iulie. Au cheltuit în total aproximativ 25 de milioane de dolari.

După o creștere de aproape 500% a acțiunilor, declanșată de discuțiile intense pe rețeaua Reddit, inclusiv mai multe postări ale lui Freeman, studentul le-a vândut cu peste 130 de milioane de dolari.

Acțiunile companiei au crescut până la 28 de dolari marți, când Freeman și-ar fi vândut cea mai mare parte din pachetul de acțiuni, dar au scăzut miercuri la 23 de dolari, iar azi valorau doar 19,70 dolari.

Astfel de acțiuni sunt poreclite „stocuri meme” și cresc independent de succesul unei afaceri, datorită mesajejor de pe platforme ca Reddit și de pe rețelele sociale. Fac parte dintr-o strategie devenită cunoscută la începutul anului trecut, când acțiunile unor companii în dificultate, cum ar fi firma americană de retail GameStop, au crescut, conduse de o campanie de sancționare a fondurilor speculative care pariau că valoarea lor va scădea.

Deși acele acțiuni au scăzut în cele din urmă din nou, tendința „stocurilor meme” a avut o revigorare în această vară.

Freeman, student la matematică și economie aplicată la Universitatea din California de Sud, a spus că a fost „șocat” de viteza creșterii acțiunilor.

„Cu siguranță nu mă așteptam să se ducă în sus atât de repede”, a spus Freeman pentru Financial Times.

„Am crezut că acesta va fi un pariu de peste șase luni. Am fost foarte șocat că au crescut atât de repede”, a adăugat el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri