SUA cer cetățenilor americani din Liban să plece „cât mai rapid posibil”

Data publicării:
sua liban
Ambasada americană monitorizează îndeaproape situaţia de securitate din Liban. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Ambasada SUA în Liban și-a îndemnat joi cetăţenii americani aflați în această ţară să-şi organizeze "plecarea cât mai rapid posibil, când sunt încă disponibile opţiuni comerciale" de transport, informează Reuters, preluat de Agerpres.

Cetăţenilor americani ce aleg totuşi să nu părăsească Libanul ambasada le recomandă în acelaşi mesaj să-şi pregătească planuri pentru situaţii de urgenţă.

Ambasada americană monitorizează îndeaproape situaţia de securitate din Liban, mai precizează misiunea diplomatică americană, care a anunţat marţi evacuarea personalului său neesenţial şi a familiilor personalului rămas la post la Beirut.

Anterior, Departamentul de Stat al SUA a emis o alertă de călătorie în care le-a cerut cetăţenilor americani să evite călătoriile în Liban din cauza "situaţiei de securitate impredictibile".

După atacurile grupării islamiste Hamas lansate pe 7 octombrie în comunităţile din sudul Israelului şi contraatacurile israeliene asupra Fâşiei Gaza, incidente periodice au avut loc la graniţa între Israel şi Liban, stârnind îngrijorări cu privire la o posibilă escaladare în sectorul de nord al frontierei israeliene. Armata israeliană (IDF) a anunţat joi că a atacat din nou poziţii ale mişcării proiraniene Hezbollah în Liban, fără să ofere alte detalii.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri