SUA cer Chinei să nu se situeze „de partea greşită a istoriei” și să nu mai sprijine invazia Rusiei în Ucraina

Data actualizării: Data publicării:
Vladimir Putin și Xi Jinping.
Vladimir Putin și Xi Jinping. Foto: Profimedia Images

Statele Unite au cerut Chinei să nu mai sprijine invazia rusă în Ucraina pentru a evita, astfel, să se plaseze „de partea greşită a istoriei”. Este o reacţie la convorbirea telefonică dintre preşedinţii Xi Jinping şi Vladimir Putin, care a avut loc miercuri.

Suntem îngrijoraţi de alinierea Chinei cu Rusia”, a spus un purtător de cuvânt al diplomaţiei americane, ca reacţie la conversaţia telefonică dintre cei doi preşedinţi în timpul căreia Beijingul a asigurat Moscova de sprijinul său în materie de suveranitate şi securitate, relatează AFP, citată de Agerpres.

La mai bine de trei luni de la invadarea brutală a Ucrainei de către Rusia, China este încă de partea Rusiei. Continuă să răspândească propaganda rusă în întreaga lume. Continuă să protejeze Rusia în cadrul organizaţiilor internaţionale, sustrăgându-se de la responsabilităţile ca membru permanent al Consiliului de Securitate al ONU. Şi continuă să nege existenţa atrocităţilor comise de Rusia în Ucraina sugerând, dimpotrivă, că acestea sunt înscenate”, a spus oficialul american.

Ţările care aleg tabăra lui Vladimir Putin se vor plasa inevitabil de partea greşită a istoriei. Acum este momentul ca liderii mondiali să denunţe clar agresiunea flagrantă a preşedintelui Putin şi să fie alături de ucraineni”, a adăugat el, avertizând din nou China împotriva oricărui „ajutor militar” acordat Rusiei sau împotriva oricărui „sprijin sistematic pentru eludarea sancţiunilor” impuse de Occident.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri