SUA sunt „extrem de îngrijorate” de violențele din Ecuador, soldate cu cel puțin zece morți

Data publicării:
Washington, Vereinigte Staaten. 07th Sep, 2023. Brian Nichols, Assistant Secretary of State, Bureau of Western Hemisphere Affairs, United States Department of State, appears before a Senate Foreign Relations - Subcommittee on Western Hemisphere, Transnati
Asistentul secretarului de stat pentru afacerile din emisfera occidentală, Brian Nichols. Foto: Profimedia

Departamentul american de Stat s-a declarat, marţi, „extrem de îngrijorat” de violenţele din Ecuador, care se confruntă cu o criză de securitate fără precedent, marcată de o spectaculoasă luare de ostatici în direct la un post de televiziune, informează miercuri AFP, potrivit Agerpres. 

„Suntem extrem de îngrijoraţi de violenţa de astăzi şi de luarea de ostatici din Ecuador”, a declarat asistentul secretarului de stat pentru afacerile din emisfera occidentală, Brian Nichols, pe X (fostul Twitter).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Statele Unite „condamnă aceste atacuri scandaloase”, a declarat un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.„Suntem în contact strâns cu preşedintele (Daniel) Noboa şi guvernul ecuadorian şi suntem pregătiţi să oferim asistenţă”.

Preşedintele Daniel Noboa a declarat ţara în stare de „conflict armat intern” şi a dispus marţi „neutralizarea” grupurilor infracţionale implicate în traficul de droguri.

Violenţele generate de bandele de traficanţi de droguri s-au soldat cu cel puţin zece morţi, inclusiv doi poliţişti, conform unui anunţ făcut de poliţie marţi seară.

Opt morţi şi trei răniţi s-au fost înregistrate în oraşul-port Guayaquil (sud-vest), bastion al bandelor de traficanţi de droguri, a declarat un şef al poliţiei locale în cadrul unei conferinţe de presă. Poliţia ecuadoriană a raportat, de asemenea, pe reţeaua socială X, că doi ofiţeri au fost, de asemenea,„ucişi violent de criminali înarmaţi” în oraşul Nobol din apropiere.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri