Bărbatul care a primit în premieră o inimă de porc modificată genetic a murit

Data actualizării: Data publicării:
Pacientul cu inimă de porc transplantată, lângă un medic.
Bărbatul care a primit în premieră o inimă de porc modificată genetic a murit. Foto: Profimedia

A murit bărbatul din SUA căruia o echipă de chirurgi americani i-a transplantat, în ianuarie, o inimă de porc modificată genetic.

Bărbatul de 57 de ani care a primit o inimă de porc modificată genetic, în premieră mondială, a murit la două luni după operație, potrivit unui spital american citat de BBC, potrivit Mediafax.

David Bennett, care suferea de o boală cardiacă în fază terminală, a supraviețuit timp de două luni după operație, însă starea sa a început să se deterioreze în urmă cu câteva zile, au declarat medicii săi din Baltimore, iar bărbatul de 57 de ani a murit pe 8 martie.

Bennett cunoștea riscurile legate de operație.

În ianuarie, David Bennett devenea prima persoană din lume care a primit o inimă de la un porc modificat genetic.

La trei zile după procedura experimentală care a durat mai multe ore, bărbatul se simțea bine, conform medicilor de la Universitatea din Maryland, care au efectuat transplantul.

Citiți și:
Pacientul care a primit transplantul revoluționar cu inimă de porc a înjunghiat în tinerețe un bărbat de 7 ori, lăsându-l paralizat

„Aveam de ales fie moartea, fie acest transplant. Vreau să trăiesc. Ştiu că este destul de riscant, dar era ultima mea opţiune”, spunea locuitorul din Maryland cu o zi înaintea operaţiei.

„Abia aştept să mă pot da jos din pat odată ce voi fi din nou bine”, a continuat Bennett, care a petrecuse ultimele luni ţintuit la pat şi conectat la un aparat care l-a ţinut în viaţă.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri