Cel puțin 10 morți într-un supermarket din SUA, după ce un adept al supremației rasei albe a deschis focul

Data actualizării: Data publicării:
politie inarmata din statul new york
Atac armat soldat cu mai multe victime la un supermarket din Buffalo, statul New York Foto: Profimedia Images

Cel puțin 10 oameni au fost împușcați mortal într-un supermarket din orașul Buffalo, aflat în statul New York. Atacatorul a intrat în magazin și a început să tragă la întâmplare. Întregul incident a fost transmis live pe internet chiar de către autorul atacului.

ACTUALIZARE ORA 1:00 Poliția din Buffalo a anunțat într-o conferință de presă că 13 persoane au fost împușcate în total. Zece au murit pe loc, iar trei au fost rănite, dar viața nu le este pusă în pericol.

Suspectul a împușcat mai întâi patru persoane în parcare. Trei dintre ele au decedat.

Atacatorul, un bărbat alb în vârstă de 18 ani, nu este din Buffalo, ci călătorise ore întregi înainte de a comite atacul, a anunțat primarul orașului, Byron Brown.

Stephen Blodgett, agentul special responsabil al biroului F.B.I. din Buffalo, a declarat că atacul este investigat atât ca o crimă motivată de ură, cât și ca un „caz de extremism violent motivat rasial”.


Știre inițială:

Înainte de atac, suspectul publicase online un manifest de peste 100 de pagini pentru a-și justifica gestul. Bărbatul, adept al supremației rasei albe, a fost arestat de forțele de ordine.

Cel puțin două arme au fost ridicate de la locul tragediei.

Potrivit New York Times, președintele Joe Biden a fost informat despre atacul armat, iar situația este monitorizată îndeaproape la Casa Albă.

Atacul s-a petrecut în jurul orei locale 14:30, când mulți oameni erau la cumpărături.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri