Sari la conținut

CNN a concediat prezentatoarea care a publicat o fotografie în care apare ţinând capul lui Trump

Actriţa şi prezentatoarea de televiziune Kathy Griffin a stârnit controverse după ce a publicat, marţi, pe reţelele de socializare, o fotografie în care apare ţinând capul lui Donald Trump, iar ca urmare a acestui fapt postul CNN, cu care avea un contract din 2007, a concediat-o, scrie News.ro.

Actriţa şi prezentatoarea de televiziune Kathy Griffin a stârnit controverse după ce a publicat, marţi, pe reţelele de socializare, o fotografie în care apare ţinând capul lui Donald Trump, iar ca urmare a acestui fapt postul CNN, cu care avea un contract din 2007, a concediat-o. Concedierea lui Griffin de către CNN a venit la câteva ore după ce ea a publicat o înregistrare video în care îşi cere scuze pentru fotografia în care apare ţinând capul lui Donald Trump plin de sânge.

Îmi cer iertare sincer. Abia acum văd reacţiile la această imagine”, a spus în videoclipul publicat marţi noapte actriţa în vârstă de 56 de ani. 

Trump a publicat, miercuri dimineaţă, pe contul său de Twitter, un mesaj la adresa lui Griffin, catalogând gestul ei drept „bolnav”. „Lui Kathy Griffin ar trebui să-i fie ruşine de ea. Copiii mei, în special fiul meu în vârstă de 11 ani, Barron, trece prin momente dificile din cauza asta. Bolnav!”, a scris preşedintele SUA.

Televiziunea CNN, cu care Griffin avea un contract - semnat în 2007 - de a fi coprozentator al emisiunii de Anul Nou, a transmis că fotografia este „dezgustătoare şi ofensatoare”. Partanerul de platou al lui Griffin de la CNN, Anderson Cooper, a scris tot pe Twitter că este „constarnat de fotografie”. Miercuri după-amiază, CNN a transmis că a încheiat înţelegerea cu Kathy Griffin. 

În plus, mai mulţi membri ai familiei Trump au abordat subiectul. Prima doamnă a Statelor Unite, Melania Trump, a spus: „Ca mamă, soţie şi om, această fotografie este foarte deranjantă. Când te gândeşti la atrocităţile care au loc în lume astăzi, o astfel de imagine este pur şi simplu greşită şi te face să pui sub semnul întrebării sănătatea mintală a persoanei care a făcut-o”.

Donald Trump Jr. a afirmat că „fotografia este dezgustătoare, dar nu surprinzătoare”. În plus, el a cerut CNN să ia atitudine.

Actriţa Kathy Griffin, deţinătoare a două premii Emmy pentru show-ul  „My Life on the D List”, a şters în câteva ore imaginea de pe contul său. Ea a susţinut că i-a cerut lui Shields să înlăture imaginea din online. Fotografia a fost realizată de Tyler Shields, cunoscut pentru realizarea unor imagini controversate, iar în timpul şedinţei foto, Griffin a glumit spunând că probabil va fi nevoită să se mute în Mexic după ce va fi lansată imaginea.

Griffin a publicat două mesaje pe Twitter. În primul, care însoţea fotografia, ea a scris: „Subtitrez asta «îi ieşea sânge prin ochi, sângele ieşiea din... oriunde»”. Actriţa a revenit: „Evident, nu sunt de acord cu violenţa de niciun fel, niciodată! Abia dacă râd de Batjocoritorul Şef”.

Critici au venit atât din partea liberalilor, cât şi din cea a conservatorilor. Chiar şi Chelsea Clinton a opinat: „Este abject şi greşit. Nu este niciodată amuzant să glumeşti despre uciderea unui preşedinte”.