D. Trump este pregătit să răspundă ”sub jurământ” la declaraţiile lui Comey în Senat

Data publicării:
FBI Director James Comey Speaks At New York Police Headquarters
NEW YORK, NY - DECEMBER 16: Federal Bureau of Investigation (F.B.I.) Director James Comey answers questions at a press conference after speaking at the New York Police Department Shield Conference on December 16, 2015 in New York City. Comey spoke about terrorist threats facing the United States, the evolution of terrorism and how terrorists communicate over the internet, amongst other topics. (Photo by Andrew Burton/Getty Images)

Preşedintele Trump a declarat vineri seara că este pregătit 100% pentru a răspunde ”sub jurământ” la declaraţiile făcute în urmă cu o zi de directorul demis al FBI în timpul audierii sale din Comisia de Informaţii a Senatului. Comey a confirmat că preşedintele i-a cerut în privat să renunţe la investigaţia care-l privea pe fostul consilier pentru securitate naţională, Michael Flynn.

FBI Director James Comey Speaks At New York Police Headquarters
FOTO: Getty Images

”Nu am spus asta”, a declarat preşedintele de la Casa Albă.

De asemenea, acesta s-a arătat dispus să relateze ”sub jurământ” despre perspectiva sa asupra discuţiei private pe care a purtat-o cu James Comey.

Dacă ar minţi ”sub jurământ”, atunci preşedintele ar putea să fie condamnat pentru obstrucţionarea justiţiei şi înlăturat de la Casa Albă.

James Comey a dezvăluit în timpul audierii că preşedintele american l-a îndemnat în privat să renunţe la investigaţia care-l privea pe fostul consilier prezidenţial pentru securitate naţională, dar s-a abţinut din a comenta dacă este vorba despre obstrucţionarea justiţiei în cazul lui Trump.

Miliardarul republican a declarat că nu a cerut un jurământ de loialitate de la James Comey, o cerere considerată nepotrivită şi care ar pune la îndoială independenţa FBI.

”Abia îl ştiu pe om. Nu aş spune că vreau ca tu să-mi juri loialitate. Cine ar spune asta?”, a comentat Trump în timpul conferinţei de presă ţinută cu Klaus Iohannis la Casa Albă.

De asemenea, acesta s-a arătat dispus să discute cu procurorul special numit de departamentul Justiţiei pentru investigarea implicării agenţilor ruşi în alegerile prezidenţiale şi a presupuselor legături dintre asociaţii campaniei Trump şi Moscova.

Donald Trump s-a oprit din a-l acuza pe Comey că a minţit ”sub jurământ” la audierea sa din Comisia de Informaţii a Senatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri