Violenţe la Washington. Peste 90 de militanţi anti-Trump au fost arestaţi

Data actualizării: Data publicării:
proteste washington

Câteva sute de militanţi anti-Trump, în mare majoritate tineri cu feţele acoperite de cagule sau fulare, au provocat violenţe. Sunt înarmaţi cu bare de metal şi au spart vitrinele mai multor magazine şi localuri. Forţele de ordine au intervenit în forţă ca să-i împiedice să ajungă în zona în care au avut loc evenimentele prilejuite de preluarea mandatului de preşedinte de către Donald Trump. Doi poliţişti au fost răniţi şi peste 90 de demonstranţi au fost arestaţi.

ACTUALIZARE. Poliția din Washington a făcut mai mult de 90 de arestări în urma protestelor violente din timpul ceremoniei de învestire a lui Donald Trump în funcția de președinte al Statelor Unite, au anunțat forțele de ordine din capitala americană. Cei mai mulți arestați au fost acuzați de vandalism, informează Reuters citată de Agerpres.

„Au fost folosite spray-uri lacrimogene și alte dispozitive de control al mulțimii și de protecție a cetățenilor și proprietății", a anunțat departamentul de poliție într-un comunicat. Conform aceleiași surse, doi polițiști au fost răniți ușor în confruntări cu protestatarii, iar mai multe mașini de poliție au fost avariate.

Conform publicației Washington Post, polițiștii au spus că este vorba despre o bandă organizată înarmată cu bâte și ciocane, care a atacat mai multe magazine.


Anterior, poliţiştii s-au confruntat cu grupuri de zeci de activişti liberali, care au încercat să blocheze mai multe căi de acces spre ceremonia de învestire. Protestatarii anti-Trump sunt conduşi de mişcarea „Disrupt J20” şi au vizat mai multe porţi de acces spre ceremonie, legându-se cu lanţuri de gardurile utilizate pentru a gestiona mulţimea de susţinători aşteptată la ceremonie, scrie Reuters, citată de News.ro.

Aproximativ 800.000 de persoane erau aşteptate să participe la ceremonia de învestire de pe scările Capitoliului, precum şi la parada militară de pe bulevardul Pennsylvania, care îl va conduce pe republicanul Donald J. Trump spre Casa Albă.

Se pare că activiştii aveau de gând să închidă mai multe căi de acces în semn de protest faţă de comentariile controversate ale preşedintelui-ales la adresa femeilor, imigranţilor ilegali şi a musulmanilor. „Avem foarte mulţi oameni de origini diverse care se opun imperialismului american şi credem că această tradiţie va fi continuată de Trump”, a declarat organizatorul Alli McCracken.

Aproximativ 30 de grupuri au obţinut autorizaţie pentru a protesta în Statele Unite cu ocazia învestirii lui Donald Trump.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri