Ivanka Trump şi soțul ei, daţi în judecată pe tema declaraţiilor de avere

Data actualizării: Data publicării:
ivanka trump
Foto: Guliver/GettyImages

Ivanka Trump, fiica şi consilierul prezidenţial al lui Donald Trump, precum şi soţul ei, Jared Kushner, consilier la Casa Albă, au fost daţi în judecată sub acuzaţia că au omis să îşi declare toate bunurile în declaraţia de avere, scrie Politico.

ivanka trump
Foto: Guliver/GettyImages

Avocatul Jeffrey Lovitky consideră că Trump şi Kushner nu au declarat bunuri deţinute în 30 de fonduri de investiţii la care cuplul deţine acţiuni.

În plângerea depusă la tribunalul municipal din Washington se precizează, de asemenea, că cei doi ar fi trebuit să declare valoarea şi veniturile care provin din două investiţii. Motivul invocat de Kushner pentru a nu divulga această informaţie ţine de o clauză de confidenţialitate în cadrul investiţiilor.

În plângere este contrazis acest argument:

„Conform legii, o persoană nu are voie să refuze să facă publice bunurile derivate din investiţii pe motiv că o clauză de confidenţialitate ar împiedica acest lucru. De asemenea, legea nu permite niciunei persoane să refuze să facă public venitul dintr-un bun obţinut în urma unei investiţii, pe motiv că o clauză de confidenţialitate ar împiedica acest lucru”, se arată în document.

Kushner şi-a modificat declaraţia de avere de câteva zeci de ori de când a fost prima dată făcută publică în martie. Atât el cât şi Ivanka Trump au fost amendaţi pentru că au depus declaraţiile după termenul limită.

Sursa: News.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri