John Bolton, despre Donald Trump: Sper să rămână în istorie ca președintele cu un singur mandat

Data publicării:
Top National Security Officials Join Sarah Sanders At White House Press Briefing
Foto: Guliver/GettyImages

Fostul consilier american pe probleme de siguranță națională John Bolton l-a numit "naiv și periculos" pe președintele Donald Trump, într-un interviu pentru ABC News, potrivit CNN. Bolton speră ca Trump să nu câștige un nou mandat la Casa Albă.

"Sper să rămână în istorie ca președintele cu un singur mandat, care nu a aruncat țara într-o spirală din care să nu-și mai poată reveni. Putem să recuperăm după un mandat, am absolută încredere, chiar dacă în noiembrie n-o să fie ales un republican. Dacă va câștiga un nou mandat, vor fi probleme", a declarat Bolton despre Trump, în cadrul interviului.

"Nu cred că este potrivit pentru acest post. Nu cred că are competența necesară. Nu cred că este un republican conservator. N-o să-l votez în noiembrie. Cu siguranță, n-o să-l votez nici pe Joe Biden", a mai spus Bolton.

Fostul consilier a dezvoltat în cadrul interviului mai multe teme pe care le-a abordat în cartea sa, inclusiv afinitatea lui Trump către lideri autoritari, cum ar fi Kim Jong Un.  

"Ideea că niște complimente grețoase adresate unui dictator (Kim Jong Un - n.r.) l-ar convinge pe acesta că poate încheia o înțelegere cu Donald Trump mi se pare naivă și periculoasă, în același timp", a mai afirmat Bolton. "Amenințarea venită dinspre Coreea de Nord este din ce în ce mai mare. Pentru că nu este niciun dubiu că această țară lucrează în continuare la programele nuclear și de dezvoltare a rachetelor balistice. E una dintre cele mai secretoase țări de pe planetă".

În noua sa carte, pe care administrația Trump a încercat să o oprească din a fi publicată, John Bolton, fostul consilier pe probleme de securitate al președintelui, detaliază o serie de întâmplări care s-ar fi petrecut în interiorul administrației republicane – Trump ar fi cerut sprijinul președintelui chinez Xi Jinping pentru a câștiga alegerile din 2020, ar fi afirmat că Venezuela face parte din SUA, ar fi oferit sprijin pentru liderii străini cercetați penal. Bolton mai spune că propriii oficiali de rang înalt din administrația Trump îl ridiculizează pe președinte fără ca el să știe.

Bolton a refuzat să depună mărturie în cadrul procedurii de impeachment care a fost adoptată de Camera Reprezentanților împotriva lui Trump, hotărând să prezinte aceste dezvăluiri în cartea sa. El a spus, ulterior, că ar fi venit să depună mărturie dacă Senatul american, care l-a judecat pe Trump, l-ar fi citat.

Editor: B.P.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...