Foto Lista surprinzătoare a celebrităților care au avut dosare la FBI

Data actualizării: Data publicării:
printesa diana in timpul turneului din 1989 din sua
Prințesa Diana a venit în SUA în 1989 și a vizitat spitalele pentru copiii cu SIDA Foto: Profimedia Images

Micky Dolenz, singurul membru supraviețuitor din The Monkees, o trupă de pop-rock de mare succes în anii 1960, a anunțat de curând că dă în judecată FBI pentru a avea acces la toate înregistrările pe care agenția le-ar putea avea despre el și colegii lui de la The Monkees, dar ei nu au fost singurele celebrități care au atras atenția agenților federali de-a lungul anilor, relatează CNN.

Trupa The Monkees a fost investigată de FBI pentru presupuse activități împotriva războiului din Vietnam în 1967. Totul a pornit de la un concert în care artiștii au afișat imagini și mesaje de protest față de conflict. Mike Dolenz și colegii săi de trupă Mike Nesmith, Davy Jones și Peter Tork ar fi fost investigați și în legătură cu o altă chestiune, neprecizată. O parte din dosarul FBI referitor la The Monkees a fost desecretizat în urmă cu 10 ani, dar, Dolenz, acum în vârstă de 77 de ani, vrea să vadă dosarul complet și să afle despre ce a fost vorba.

Vintage vinyl record cover - Monkees, The - The Monkees -Little LP -US-1968_h
Trupa The Monkees a fost investigată de FBI în anii războiului din Vietnam Foto: Profimedia Images

The Monkees au avut patru albume pe locul 1 în 1967. În plus, băieții au fost protagoniștii unui popular sitcom care a fost difuzat între 1966 și 1968.

Printre alte vedete care au avut dosare legate de activități politice se numără regretatul cântăreț John Denver. Apariția sa la un miting anti-război în 1971, plus consumul de droguri despre care vorbește în autobiografia sa din 1994, l-au plasat în vizorul FBI. 

Agenții FBI au monitorizat-o și pe o celebră activistă, Helen Keller. Era surdă și oarbă , dar era socialistă, ceea ce era considerat periculos la începutul secolului XX.

O legendă a baseball-ului american, Jackie Robinson, a avut dosar la FBI care conținea informații despre activitatea sa în domeniul drepturilor civile și suspiciuni că ar fi avut legături cu o organizație comunistă.

Archival Cinema and Entertainment
John Lennon (The Beatles) și soția sa Yoko Ono în 1968 Foto: Profimedia Images

Legendarul John Lennon și soția sa Yoko Ono au fost, de asemenea, vizați de un dosar FBI. Artistul din The Beatles era binecunoscut pentru poziția sa anti-război.

Celebra Marilyn Monroe a avut și ea dosar, în parte din cauza unuia dintre soții ei. FBI-ul îl suspecta pe dramaturgul și scenaristul Arthur Miller, care a fost căsătorit cu Monroe între 1956 și 1961, că ar fi fost comunist.

Life And Death Of Marylin Monroe
Marylin Monroe și soțul său Arthur Miller în 1956 Foto: Profimedia Images

Rapperii Christopher Biggie Smalls Wallace, cunoscut sub numele de scenă The Nototrious B.I.G., Tupac Shakur și Russell Tyrone Jones, cunoscut sub numele de scenă Ol' Dirty Bastard din trupa Wu Tang Clan, au avut și ei dosare la FBI. Toți sunt morți în prezent, primii doi în urma unor incidente violente, al treilea din cauza unei supradoze.

steve jobs profimedia-0020471652
Steve Jobs, fondatorul Apple, a fost investigat de FBI Foto: Profimedia Images

Poate suna spectaculos, dar și fondatorului Apple, Steve Jobs, i s-a deschis un dosar. Trebuia verificat atunci când a fost luat în considerare pentru o posibilă numire în Consiliul pentru comerț internațional al președintelui SUA, în 1991.

Pe de altă parte, FBI a întocmit dosare despre unele celebrități nu din cauza activităților lor, ci a acțiunilor altora.

Dosarul regretatei cântărețe Whitney Houston include informații despre o presupusă tentativă de șantaj împotriva ei și despre obsesia anumior fani, care îi trimiteau scrisori și casete.

32nd Annual Songwriters Hall of Fame
Whitney Houston Foto: Guliver/GettyImages

Și prințesa Diana a avut două dosare clasate la FBI, unul referitor la amenințări la adresa ei și a prințului Charles pe vremea când erau căsătoriți, iar celălalt la probleme de securitate legate de călătoria ei din 1989 în SUA.

Biroul Federal de Investigații este agenția de informații a SUA care se ocupă de securitatea internă.

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri