Lovitură pentru Donald Trump. Curtea Supremă a SUA respinge o încercare fără precedent de a răsturna rezultatul alegerilor

Data actualizării: Data publicării:
Donad trump vazut din profill, trist
Președintele american în exrcițiu Donald Trump. Foto: Profimedia images

Curtea Supremă a SUA a respins o încercare fără precedent a președintelui în exercițiu Donald Trump de a răsturna rezultatele alegerilor prezidențiale din 3 noiembrie în patru state cheie, relatează BBC.

Procesul intentat săptămâna aceasta de autoritățile din statul Texas a urmărit invalidarea rezultatelor din Georgia, Michigan, Pennsylvania și Wisconsin, state câștigate de președintele ales Joe Biden.

Procesul a fost susținut de 18 procurori 106 membri republicani ai Congresului.

Dar Curtea Supremă a decis că Texasul nu avea calitatea legală să intervină în organizarea alegerilor în alte state.

În condițiile în care electorii statelor americane urmează să se reunească luni pentru a-şi înregistra voturile, Donald Trump refuză în continuare să accepte înfrângerea sa în alegeri în faţa democratului Joe Biden susține că alegerile au fost furate.

Respingerea fermă şi rapidă a recursului nu este o surpriză, a reacţionat un purtător de cuvânt al lui Joe Biden, denunţând încercările nefondate din tabăra președintelui în exercițiu şi atacurile împotriva procesului democratic, potrivit Agerpres.

În lipsa unor dovezi tangibile care să susţină acuzaţiile de fraudă masivă, cele 50 de plângeri depuse de aliaţii lui Donald Trump în Statele Unite au fost toate - cu o singură excepţie - respinse de instanţe sau abandonate.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri