Predicția lui Bill Gates: Câte zile vom mai munci de la birou în viitor

Data actualizării: Data publicării:
femeie lucreaza birou
Experiment: Săptămâna de muncă redusă la 4 zile Foto: GettyImages

Coronavirusul va modifica fundamental modul în care oamenii călătoresc și își desfășoară activitatea, chiar și după ce pandemia se va încheia, a declarat miliardarul american Bill Gates.

„Previziunea mea ar fi că peste 50% din călătoriile de afaceri și peste 30% din zilele în birou vor dispărea”, a declarat Bill Gates în timpul unei conferințe New York Times.

Mergând mai departe, cofondatorul Microsoft a prezis că va exista un „prag foarte ridicat” pentru desfășurarea călătoriilor de afaceri, acum că munca de acasă este mai fezabilă, relatează Mediafax.

Bill Gates, a cărui fundație a lucrat pentru a oferi un vaccin împotriva coronavirusului celor mai nevoiași, a declarat că a avut un „program mai simplu” din cauza pandemiei, în condițiile în care nu mai călătorește pentru afaceri.

„Vom merge la birou într-o oarecare măsură, vom face niște călătorii de afaceri, dar mult mai puține”, a mai spus Bill Gates.

Pandemia a redus dramatic cererea de călătorii aeriene, în special pentru călătoriile de afaceri, mai profitabile. Acestea reprezentau jumătate din veniturile companiilor aeriene americane, dar doar 30% din număr, potrivit Airlines for America.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri