Scandalul dintre Trump şi Biden schimbă regula dezbaterilor prezidențiale. Formatul întâlnirilor va deveni mai strict

Data actualizării: Data publicării:
Donald Trump si Joe Biden, la pupitre, vorbesc in acelasi timp si gesticuleaza
Donald Trump și Joe Biden s-au jignit la prima dezbatere prezidențială din SUA. Sursa foto: Profimedia Images

Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale din Statele Unite a anunţat, miercuri seară, că intenţionează să introducă reguli suplimentare în formatul viitoarelor dezbateri electorale televizate, după ce prima dispută dintre Donald Trump și Joe Biden a coborât nivelul discuției până la atacuri la persoană și jigniri, informează site-ul de ştiri Axios, potrivit Mediafax.

„Dezbaterea de seara trecută arată clar că trebuie introduse elemente suplimentare în formatul următoarelor dezbateri, pentru a asigura discuţii mai ordonate”, a comunicat Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale, o organizaţie nonprofit constituită în anul 1987 de Partidul Democrat împreună cu Partidul Republican.

Noile reguli urmează să fie anunţate în scurt timp. „Intenţionăm să ne asigurăm că vor fi reguli suplimentare pentru dezbaterile rămase”, a precizat Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale.

Echipa de campanie a lui Joseph Biden, candidatul Partidului Democrat în scrutinul prezidenţial din SUA, vrea să obţină condiţii mai stricte pentru derularea viitoarelor dezbateri electorale cu preşedintele Donald Trump, au afirmat anterior surse citate de site-ul Politico.com. Imediat după încheierea primei dezbateri cu Donald Trump, echipa de campanie electorală a lui Joe Biden a început să ridice semne de întrebare privind oportunitatea următoarelor evenimente de acest fel.

În cursul dezbaterii desfăşurate marţi seară (în cursul nopţii de marţi spre miercuri, ora României), Donald Trump a părut să aibă o abordare de intimidare a moderatorului Chris Wallace, a depăşit timpul care îi fusese alocat şi l-a întrerupt de câteva ori pe Joseph Biden, astfel că dezbaterea a devenit "haotică" pe anumite segmente, potrivit site-ului Politico.com. Cu toate acestea, echipa de campanie democrată a respins ideea ca Joseph Biden să nu participe la următoarele dezbateri televizate, programate în Miami şi Nashville.

Însă unii politicieni democraţi cred că Joe Biden ar trebui să participe la viitoarele dezbateri electorale doar dacă lui Donald Trump îi vor fi impuse condiţii mai stricte, pentru a se evita discuţiile dezorganizate.

Kate Bedingfield, directorul adjunct al echipei de campanie democrate, a declarat că au loc discuţii cu tabăra republicană pentru stabilirea formatului dezbaterilor. "Îmi imaginez că vor fi discuţii suplimentare pe această temă", a subliniat Kate Bedingfield.

Senatorul democrat Chris Coons nu crede că este absolut necesar ca Joe Biden să asume angajamentul de a participa la alte dezbateri. "Voi lăsa acest lucru la latitudinea echipei de campanie", a precizat Coons, argumentând însă că disensiunile puternice de marţi nu prea permit atingerea scopului de articulare a mesajului electoral pentru telespectatori.

Dezbatere cu jigniri

Prima dezbatere pentru alegerile prezidențiale din SUA a avut loc în Cleveland, Ohio, a durat o oră și jumătate și a fost moderată de jurnalistul Chris Wallace de la Fox News. 

Schimburile de replici au fost acide și cei doi și-au adresat jigniri în mai multe rânduri. S-au întrerupt unul pe  celălalt la fiecare frază și, la un moment dat, Joe Biden i-a spus chiar lui Trump ”Mai  taci, omule!”

Candidatul democraților l-a acuzat pe Trump că a ascuns gravitatea virusului SarCov2 și din cauza lui au murit foarte mulți americani:. ”O mulțime de oameni au murit până ce s-a deșteptat el și a acționat mai rapid”

„Ai folosit cuvântul deștept?”, a întrebat Trump. „Ai spus că ai studiat la Universitatea Delaware, dar ai uitat numele facultății”. Biden a râs și a spus că nu este adevărat, dar Trump a continuat: ”Ai fost cel mai slab student din anul tău sau printre cei mai slabi. Nu îmi spune mie despre deșteptăciune. Nu folosi cuvântul ăsta”. Biden: ”Oh, mai scutește-mă”. 

”Pentru că nu e nimic deștept la tine, Joe. 47 de ani nu ai făcut nimic”, a continuat Trump. „În 47 de luni am făcut mai multe decât ai făcut tu în 47 de ani”.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Orașul din România de care fuge toată lumea, deși chiriile încep de la 9 lei: "Au zis că nu mai pot sta în...
Digi FM
Florin Negruțiu dezvăluie strategia subtilă a lui Marcel Ciolacu în PSD și politica din spatele alegerilor...
Pro FM
Cât a avut de tras Celine Dion după ziua nunții! "Am mers la doctor. A trebuit să iau antibiotice vreo 3...
Film Now
Ben Stiller spune că a fost terifiat de recenziile îngrozitoare primite în urma lansării filmului „Zoolander...
Adevarul
Scene horror în centrul Londrei. Mai mulți cai plini de sânge și-au aruncat călăreții și au lovit mașini și...
Newsweek
Pensie cu 3.200 lei mai mică la recalculare pentru un pensionar. Ce meserie a avut și cât timp?
Digi FM
Fiica lui Catherine Zeta-Jones, o copie fidelă a mamei sale la 21 de ani. Carys strălucește în rochia mamei...
Digi World
Un artist din Franța a devenit prima persoană care a călătorit într-o mașină zburătoare: „A fost o experiență...
Digi Animal World
Un aligator a adormit sub un avion al Forțelor Aeriene din Florida. Momentul când reptila este evacuată de pe...
Film Now
Antonio Banderas, impecabil pe covorul roșu la brațul lui Nicole Kimpel. Actorul și iubita lui cu 21 ani mai...