WSJ: SUA au amânat lansarea rachetei balistice intercontinentale Minuteman III pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Beijing

Data actualizării: Data publicării:
racheta intercontinentala minuteman
Forţele aeriene ale SUA intenţionau să efectueze lansarea-test a rachetei balistice intercontinentale Minuteman III în această săptămână de la baza aeriană Vandenberg din California. Foto: Profimedia Images

Administraţia lui Joe Biden a amânat un test de rutină cu racheta balistică intercontinentală Minuteman III pentru a evita escaladarea tensiunilor cu Beijing, în contextul desfăşurării de forţe a Chinei în cadrul manevrelor organizate în jurul Taiwanului, relatează joi publicaţia The Wall Street Journal, citând oficiali americani, relatează Reuters.

Forţele aeriene ale SUA intenţionau să efectueze lansarea-test în această săptămână de la baza aeriană Vandenberg din California, mai menţionează WSJ.

Oficialii americani nu au precizat cât de mare va fi amânarea, unul dintre ei menţionând totuşi că ar putea fi şi de zece zile, potrivit aceleiaşi surse.

China a desfăşurat zeci de avioane şi a tras rachete cu muniţie de război în apropierea Taiwanului într-o etalare de forţă în strâmtoarea cu acelaşi nume joi, la o zi după ce preşedinta Camerei Reprezentanţilor din SUA, Nancy Pelosi, a efectuat o vizită pe insula care se autoguvernează.

Oficiali ai Pentagonului nu au putut fi contactaţi până acum pentru a comenta informaţia.

În aprilie, armata SUA a anulat un test cu racheta Minuteman III pentru a diminua tensiunile nucleare cu Rusia în timpul războiului din Ucraina, transmite Agerpres.

Racheta cu capabilităţi nucleare Minuteman III este o componentă cheie a arsenalului militar strategic al SUA. Racheta are o rază de acţiune de peste 6.000 de mile (peste 9.600 km) şi se poate deplasa la o viteză de aproximativ 15.000 de mile pe oră (24.000 km/h).

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri