Trump, acuzat de inflamarea tensiunilor rasiale

Data publicării:
President-Elect Donald Trump Holds Meetings At Trump Tower
NEW YORK, NY - JANUARY 9: President-elect Donald Trump speaks to reporters following his meeting with Jack Ma, Chairman of Alibaba Group, meeting at Trump Tower, January 9, 2017 in New York City. President-elect Donald Trump and his transition team are in the process of filling cabinet and other high level positions for the new administration. (Photo by Drew Angerer/Getty Images)

Primarul din Charlottesville, Michael Signer, îl acuză pe preşedintele Donald Trump de inflamarea tensiunilor rasiale din Statele Unite, şi îl consideră vinovat pentru violenţele din localitate, potrivit News.ro.

President-Elect Donald Trump Holds Meetings At Trump Tower
FOTO: Gulliver/Getty Images

Signer s-a declarat dezamăgit că militanţii pentru supremaţia albilor au ajuns pe străzile din Charlottesville şi a susţinut că o parte din vinovăţie îi revine lui Donald Trump, care a inflamat tensiunile rasiale în timpul cursei pentru Casa Albă.

”Nu voi evita să spun clar ceea ce cred. Arunc vina chiar la pragul Casei Albe şi pe oamenii din jurul preşedintelui Trump pentru multe lucruri pe care le vedeţi astăzi în America”, a completat primarul Signer.

Trei persoane şi-au pierdut viaţa în timpul nopţii, după ce violenţe au izbucnit la un marş al militanţilor pentru supremaţie rasială de la ”Uniţi Dreapta” şi o maşină a intrat cu viteză într-o mulţime de contraprotestatari din pitoreasca localitate Charlottesville.

O persoană şi-a pierdut viaţa după ce un bărbat a intrat intenţionat cu o maşină într-o mulţime de contraprotestatari, în vreme ce doi ofiţeri au murit după ce un elicopter de poliţie s-a prăbuşit la ieşirea din Charlottesville.

Preşedintele SUA, Donald Trump, a intervenit şi a condamnat „ura, bigotismul şi violenţa de pe multe părţi”, evitând să-i numească pe militanţii de extremă-dreaptă, care deşi au lansat violenţele din Charlottesville, i-au susţinut candidatura în cursa pentru Casa Albă.

Tocmai acest aparent refuz al preşedintelui de a condamna grupările de extremă-dreaptă a generat critici acide, chiar şi din partea unor congresmeni republicani de la Washington.

Hillary Clinton a lansat critici la adresa preşedintelui, pentru că acesta a refuzat să condamne grupările de extremă-dreaptă şi militanţii pentru supremaţie rasială din Charlottesville.

”Fiecare minut în care permitem acestei situaţii să persiste prin încurajări tăcute sau lipsă de acţiune este ruşinos şi ne distruge valorile”, a scris prezidenţiabila democrată pe Twitter.

Alţi republicani s-au arătat mai vehemenţi în criticile la adresa preşedintelui Trump.

”Este foarte important pentru naţiune să-l audă pe preşedinte catalogând evenimentele din Charlottesville drept ceea ce sunt, un atac terorist comis de militanţii albi pentru supremaţie rasială”, a scris senatorul republican din Florida, Marco Rubio.

Guvernatorul McAuliffe a declarat deja stare de urgenţă, pentru a permite intervenţia promptă a autorităţilor locale înainte de marşul ”Uniţi Dreapta”, care a adus sute de militanţi pentru supremaţie rasială şi contraprotestatari pe străzile oraşului universitar din Virginia.

Alte 16 persoane au primit îngrijiri medicale pentru alte incidente violente, care au avut loc în timpul nopţii de coşmar din localitatea universitară Charlottesville, ce găzduieşte şi campusul Universităţii din Virginia.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri