Trump, refuzat. Amiralul Robert Harward declină oferta de a-i fi consilier pentru securitate națională

Data publicării:
robert harward - wiki

Funcţia de consilier pentru securitate la Casa Albă creează probleme noii administraţii. După demisia lui Michael Flynn, Donald Trump i-a oferit funcţia de viceamiral în rezervă lui Robert Harward, actual membru în conducerea companiei Lockheed Martin, însă acesta a declinat oferta.

robert harward - wiki

Acesta ar fi vrut să-şi aducă oamenii lui, însă noul preşedinte îl anunţase deja pe adjunctul lui Michael Flynn că îşi poate păstra funcţia. În consecinţă, fostul viceamiral a refuzat funcţia.

Pe de altă parte, în legătură cu Michael Flynn, presa scrie că acesta i-ar fi minţit pe anchetatorii FBI în privinţa discuţiei cu ambasadorul rus. Cu toate acestea, FBI a decis că nu îl va ancheta pe fostul consilier.

Potrivit News.ro, care citează BBC, un oficial de la Casa Albă a explicat că amiralul Harward a invocat angajamente financiare şi de familie, însă presa americană scrie că problema a fost că amiralul voia să îşi aducă propria echipă.

Harward a declarat pentru Associated Press că administraţia Trump a fost „foarte deschisă” la cerințele sale, „atât pe plan profesional, cât şi personal”.

„Este pur şi simplu o chestiune personală”, a dat asigurări fostul militar, care în prezent locuiește în Abu Dhabi, unde lucrează ca director pentru compania americană Lokheed Martin.

Întrebat dacă a cerut să îşi aducă propria echipă în Consiliul Naţional de Securitate, el a răspuns: „Cred că preşedintele trebuie să vă spună acest lucru”.

Anunţul a venit la câteva ore după ce Trump a negat vehement informaţiile apărute în presă potrivit cărora la Casa Albă este haos și a insistat că administraţia sa funcţionează ca „o maşinărie bine unsă”.

Robert Harward, membru al trupelor speciale ale Marinei SEAL, a fost comandant adjunct al Comandamentului Central al Statelor Unite, când acesta se afla sub comanda generalului James Mattis, în prezent secretar al Apărării.

El a servit ca membru al Consiliului pentru Securitate Naţională în timpul administraţiei lui George W. Bush. De asemenea, militarul a condus Centrul Naţional pentru Contra-Terorism.

În prezent, în cursă se mai află Keith Kellogg, care asigură şi interimatul, şi David Petraeus.

Michael Flynn a demisionat luni din poziţia de consilier pentru securitate naţională, după ce presa americană a dezvăluit că discutat în repetate rânduri cu ambasadorul rus de la Washington. O asemenea discuţie a avut loc chiar după ce Barack Obama a anunţat implementarea unor noi sancţiuni şi a expulzat 35 de diplomaţi ruşi din Statele Unite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri