Un deținut a murit chiar în ziua în care urma să fie eliberat, după ce a fost torturat și violat timp de două zile de alți pușcăriași

Data actualizării: Data publicării:
Daniel Terry Williams
Daniel Williams a rămas în comă timp de jumătate de zi înainte să primească îngrijiri medicale, potrivit familiei sale. Captură foto: GoFundMe

Un deținut de 22 de ani din statul american Alabama a ajuns în moarte cerebrală după ce ar fi fost legat, bătut și agresat sexual în închisoare cu doar două săptămâni înainte de ziua în care urma să fie eliberat, potrivit NBC News. Bărbatul a murit apoi în ziua în care trebuia să se întoarcă acasă.

Daniel Terry Williams, tată a doi copii, executa o pedeapsă de 1 an de închisoare pentru agresiune fizică și furt, după ce a acceptat un acord de recunoaștere a vinovăției, și urma să fie eliberat pe data de 9 noiembrie – ziua în care a murit.

Williams fusese transferat la închisoarea Staton din Elmore, Alabama, cu doar două săptămâni înainte să fie atacat cu bestialitate, pe data de 22 octombrie.

„Cineva trebuie să plătească pentru asta și nu mă voi da bătut. Este fiul meu”, a spus Terry Williams, tatăl lui Daniel, pentru Fox News. „O să mor pentru asta dacă va trebui.”

Mama vitregă a lui Daniel, Taylor Bostic, a spus că un doctor le-a dezvăluit că Daniel a „intrat în comă cu mult înainte să primească ajutor medical”.

„Bineînțeles că suntem triști, dar suntem și supărați. Suntem supărați pentru că au permis ca acest lucru să se întâmple. A fost bătut timp de aproape două zile”, a spus Bostic. „L-au lăsat inconștient o jumătate de zi înainte să fie descoperit. Cum?”

Daniel-terry-williams-prietena
Daniel Williams și prietena lui, Amber. Captură foto: Facebook / Daniel Williams

Prietena lui Daniel a primit inițial un apel de la directorul închisorii în octombrie în care i s-a transmis că partenerul ei a fost internat la spital din cauza unei supradoze. Aceasta i-a contactat apoi pe părinții lui Daniel ca să le dea vestea.

Bostic a spus că ea și Terry au crezut inițial că fiul lor „a pățit ceva rău” la închisoare, dar când au ajuns la spital, au fost șocați de ceea ce au descoperit.

„Era albastru și negru din cap până în picioare. Avea răni la încheieturile mâinilor. Avea niște șanțuri, aproape, în cap de la bătaia primită”, și-a amintit Bostic. „Așa că soțul meu, Terry, l-a sunat pe director și a spus 'De ce naiba mi-ai spus că fiul meu a murit de la o supradoză când este clar că a fost o agresiune fizică?' Iar directorul a spus că este sub investigație și asta este tot ceea ce am auzit de la ei de atunci.”

Terry susține că Daniel a fost „legat” și bătut pe 19 octombrie, cu trei zile înainte ca un alt deținut să îl ducă la un ofițer pentru a primi ajutor medical, potrivit informațiilor pe care le-a obținut de la alți deținuți de la închisoare. Trei persoane l-ar fi bătut și agresat sexual pe fiul său.

Familia Williams a spus că doctorii i-au informat că atunci când Daniel a ajuns la spital creierul său mai funcționa doar în proporție de 10%.

Daniel mai putea doar să respire și să își deschidă și închidă ochii, dar nu știa unde se află și cine este în jurul lui. „Nu poate vedea nimic”, a spus tatăl lui.

Daniel-williams-familie
Daniel Williams și mama lui (stânga). Bărbatul de 22 de ani avea doi copii. Capturi foto: Facebook / Daniel Williams

Doctorii le-au spus rudelor lui Daniel că acesta ar putea rămâne în viață conectat la aparate, dar că va fi imobilizat la pat pentru totdeauna și va avea mereu nevoie de îngrijiri.

Familia sa a decis să îl deconecteze de la aparate pe 5 noiembrie. Daniel a fost mutat din nou la închisoare după ce a fost deconectat, acolo unde a și murit în scurt timp.

Autoritățile au spus că Daniel a fost transportat la închisoarea Kilby pentru a primi îngrijiri pe termen lung înainte de a muri, însă nu se știe sigur de ce a fost mutat de la spital, potrivit NBC News.

„Vreau să îl văd pe director și pe gardieni șezând în celulă și pe tipii care au făcut asta, vreau să îi văd în scaun, scaunul electric”, a spus tatăl lui Daniel. „Nu am putut să îl salvez pe fiul meu, dar vreau să salvez următoarea persoană. Vreau ca prostia asta să se termine.”

Editor : Raul Nețoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri