Un general american acuză China că încearcă să „exploateze” cunoştinţele militare ale SUA și NATO

Data publicării:
generalul brow la o sedinta
Generalul Charles Q. Brown a avertizat că China încearcă să „exploateze” cunoştinţele forţelor SUA şi NATO pentru a îmbunătăţi capacităţile forţelor sale armate. Foto: Profimedia

Şeful aviaţiei militare americane, generalul Charles Q. Brown, a avertizat vineri că China încearcă să „exploateze” cunoştinţele forţelor SUA şi NATO pentru a îmbunătăţi capacităţile forţelor sale armate, notează AFP.

Statele Unite consideră că China este o provocare majoră şi că menţinerea unui avantaj militar asupra acesteia este esenţială pentru a evita orice conflict cu Beijingul.

„Armata de Eliberare a Poporului (AEP) vrea să exploateze cunoştinţele şi competenţele voastre pentru a-şi umple lacunele din capacităţile sale militare”, a scris generalul C.Q. Brown, care a fost nominalizat la funcţia de şef al statului major interarme, într-o scrisoare adresată membrilor forţelor aeriene.

„Companiile străine ţintesc şi recrutează talente militare pregătite de Statele Unite şi NATO în toate domeniile şi în toate specialităţile pentru a pregăti AEP în străinătate”, a adăugat el, potrivit AFP, citată de Agerpres.

„Vizaţi în primul rând formatorii, mulţi dintre cei care acceptă contracte cu aceste companii străine aduc atingere securităţii noastre naţionale, pun în pericol însăşi securitatea colegilor lor militari şi a ţării şi, poate, sunt pe punctul de a încălca legea”, a subliniat generalul CO Brown.

China şi Statele Unite şi-au reluat contactele în ultimele luni în speranţa de a stabiliza relaţiile bilaterale complicate.

Tensiunile au sporit în acest an, în special cu survolarea teritoriului american de către un balon chinez acuzat de Washington că este un balon spion. Problema Taiwanului, susţinut militar de Washington, dar pe care China îl consideră parte integrantă a teritoriului său, provoacă, de asemenea, scântei.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri