Un participant la o conferință la care a asistat și Donald Trump a fost infectat cu coronavirus

Data actualizării: Data publicării:
Presedintele Donald Trump sustine o conferinta de presa la Casa Alba
Foto: Guliver / Getty Images

Un participant la Conferința Acțiunii Politice Conservatoare (CPAC), la care săptămâna trecută au participat președintele american Donald Trup și vicepreședintele Mike Pence, săptămâna trecută, a fost testat pozitiv pentru coronavirus, relatează New York Times, care îi citează pe organizatorii evenimentului.

Uniunea Conservatoare din America, cea care a găzduit evenimentul, a precizat că pacientul a fost infectat înainte de conferință și a fost testat pozitiv sâmbătă.

„Participantul nu a avut nicio interacțiune cu președintele și vicepreședintele și nu a participat la evenimentele din sala principală. Administrația Trump cunoaște situația și vom continua să comunicăm cu oficialii guvernamentali”, a precizat uniunea, într-o declarație de presă.

Participantul a intrat în carantină, în New Jersey, potrivit comunicatului.

Stephanie Grisham, secretarul de presă al Casei Albe, a precizat că „nu există niciun indiciu că președintele Trump sau vicepreședintele Pence s-au întâlnit sau au fost în apropiere de acest participant”.

Trump a declarat că nu este îngrijorat de faptul că infecțiile par să se apropie de Casa Albă.

„Nu, nu sunt deloc preocupat”, le-a spus el jurnaliștilor.

Trump a mai spus că nu are de gând să-și restrângă întâlnirile de campanie, chiar dacă alte evenimente cu mulți participanți au fost anulate.

Editor web: M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri