Victorie importantă pentru Donald Trump. Controversatul Brett Kavanaugh devine judecător al Curții Supreme

Data publicării:
Brett Kavanaugh nominalizare Trump Curtea Suprema
Foto: Guliver/Getty Images

Victorie importantă pentru Donald Trump. În ciuda acuzaţiilor de agresiune sexuală, Brett Kavanaugh, judecătorul susţinut de el pentru Curtea Supremă, a fost confirmat de Senat cu 50 de voturi pentru şi 48 împotrivă.

Trump Announces His Nominee To Succeed Anthony Kennedy On U.S. Supreme Court
Brett Kavanaugh (centru) Foto: Guliver/Getty Images

Votul a fost întrerupt de câteva ori de protestatari furioşi care au reuşit să pătrundă în clădirea Senatului, în timp ce alte mii maifestau afară.

Confirmarea lui Brett Kavanaugh pentru un post pe viaţă la Curtea Supremă a Statelor Unite vine în condiţiile în care trei femei îl acuză de agresiune sexuală. Faptele s-ar fi petrecut în anii 80.

Brett Kavanaugh a respins acuzațiile, iar o anchetă a FBI a stabilit că nu sunt dovezi care să confirme acuzaţiile de agresiune sexuală, deşi una dintre victime a fost audiată în Congres şi a povestit că actualul judecător a încercat să o violeze pe vremea când erau în liceu.

Catolic convins, Kavanaugh, în vârstă de 53 de ani, activează în diverse grupuri religioase şi este un apărător al dreptului de deţinere de arme. În timpul liber, antrenează o echipă de baschet de juniori şi susţine echipa de baseball Washington Nationals.

Numirea lui Kavanaugh este pe viaţă şi consolidează controlul conservatorilor asupra celor nouă judecători ai Curţii, căreia îi revine decizia finală cu privire la legislaţia SUA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri