VIDEO. Brad Pitt și Leonardo DiCaprio, campanie despre importanța votului la alegerile parlamentare

Data actualizării: Data publicării:
leonardo-dicaprio-brad-pitt

La doi ani de la „şocul Trump”, americanii se întorc la urne, pentru nişte alegeri extrem de importante. Marți are loc scrutinul de jumătate de mandat. Se alege toată Camera Reprezentanţilor, care e echivalentul Camerei Deputaţilor din Congresul american. Sunt scoase la bătaie şi o treime din mandatele din Senatul american. Dar mai sunt multe alte voturi, de la guvernatori sau procurori.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Toate aceste alegeri sunt piesele puzzle-ului care va da noua putere din Statele Unite. În funcţie de rezultatul acestor voturi, ne vom putea face o idee şi cu privire la câtă putere îi va mai rămâne, de fapt, lui Donald Trump, în cazul în care partidul lui pierde puterea.

Şi tocmai pentru că mizele sunt atât de mari, în campania pentru mobilizarea la vot s-au implicat unii dintre cei mai celebri oameni din lume.

Leonardo DiCaprio: „Viitorul ţării noastre se va decide săptămâna aceasta. Alegerile nu sunt importante doar atunci când votezi pentru preşedinte. Aceste alegeri ar putea avea cel mai mare impact din timpul vieţii noastre. Sunt mize atât de mari, de la controlul armelor, la politicile privind imigraţia, calitatea apei şi a aerului şi dacă milioane de oameni vor avea sau nu acces la îngrijiri medicale.”

Brad Pitt: „Toate acestea vor fi decide de Camera Reprezentanţilor, de Senat şi de zeci de curse pentru guvernator. Alegerile pentru legislatura de la nivelul statelor vor decide viitorul schimbărilor climatice, reforma sistemului de justiţie penală, finanţarea Educaţiei, egalitatea comunităţii LGBTQ, ba chiar şi dacă tu vei putea vota sau nu.”

Leonardo DiCaprio: „Toate aceste curse electorale sunt o şansă de decide în ce direcţie se va îndrepta ţara noastră. Până acum, oamenii s-au prezentat într-un număr record pentru a vota anticipat. Dar nu e de ajuns. Te îndemnăm să mergi la urne până în 6 noiembrie şi să-ţi faci vocea auzită.”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri