VIDEO. Momentul în care un avion de luptă chinez șicanează o aeronavă militară americană

Data actualizării: Data publicării:
avion de lupta in zbor noaptea
Armata americană a publicat imagini cu un avion de luptă chinezesc care șicanează aeronava americană deasupra Mării Chinei de Sud.

Din nou șicane extrem de riscante, din partea unui avion chinez, la adresa unui avion american aflat în misiune în regiunea Indo-Pacific, reclamă Pentagonul.

Armata americană a și publicat imagini în care se vede cum un avion de luptă chinezesc șicanează aeronava americană deasupra Mării Chinei de Sud.

Incidentul a avut loc pe timp de noapte, iar manevrele pilotului chinez au încălcat regulile internaționale de siguranță aeriană. Americanii susțin că acesta a zburat cu viteză excesivă și necontrolată foarte aproape de avionul american, iar cele două aeronave ar fi fost la un pas de coliziune. Peste 180 de incidente similare au avut loc din toamna anului 2021 și până acum.

Luna aceasta, SUA au publicat imagini declasificate cu manevrele periculoase ale piloților chinezi. De altfel, marina chineză a hărțuit de mai multe ori și navele filipineze din regiune.

Președintele Joe Biden a avertizat chiar ieri China să nu atace Filipine, pentru că Statele Unite vor interveni pentru a-și proteja aliatul.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri