„Sunt prea mulți”: Disperate de turiștii care hrănesc urșii, autoritățile din SUA au închis mai multe porțiuni dintr-o șosea

Data publicării:
un urs care se plimba pe o sosea
Autoritățile au mai explicat că toamna este un moment crucial pentru urși, deoarece se pregătesc pentru hibernare. FOTO: Profimedia Images

Autoritățile din Carolina de Nord, SUA au fost nevoiți să închidă mai multe porțiuni dintr-o șosea, Blue Ridge Parkway, situată într-o cunoscută zonă montană, după ce tot mai multe persoane se opreau să hrănească urșii, transmite Insider.

„Sunt tot mai multe sesizări despre astfel de turiști. Închidem temporar această secțiune de drum pentru siguranța urșilor, dar și a vizitatorilor. Când oamenii atrag în mod intenționat urșii cu mâncare, poate duce la situații foarte periculoase. În acest caz, vrem să oferim ursului șansa de a-și pierde interesul pentru zonă înainte ca situația să escaladeze și vizitatorii sau ursul să fie răniți”, au declarat autoritățile într-un comunicat de presă. 

Ele au mai explicat că toamna este un moment crucial pentru urși, deoarece se pregătesc pentru hibernare.

„Între septembrie și noiembrie, urșii pot căuta hrană până la 20 de ore pe zi, în timp ce încearcă să ia în greutate pentru iarnă și hibernare”, a adăugat un oficial.

Porțiunea de 12 kilometri parcului a fost închisă începând de luni, pe termen nedeterminat.

Carolina de Nord găzduiește aproximativ 15.000 de urși negri.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri