Susținătorii lui Donald Trump stau la coadă pentru a participa la mitingul președintelui. Șase membri ai staff-ului, infectați cu COVID

Data publicării:
donald trump miting in tulsa sustinator cu steag
Un susținător al lui Donald Trump flutură un stead de campanie. Foto: Profimedia

Lungi cozi de oameni s-au format la intrarea în arena care va găzdui primul mare miting al președintelui american Donald Trump de după începutul pandemiei de coronavirus. Trump se va adresa susținătorilor săi în Tulsa, în statul Oklahoma, conform BBC.

Este primul miting de campanie pe care Trump îl susține după luna martie. Trump speră să mai obțină un mandat prezidențial la sfârșitul acestui an când vor avea loc alegeri, iar contracandidatul său va fi fostul vicepreședinte Joe Biden.

Există temeri cu privire la faptul că mitingul de la Tulsa care va avea loc într-o arenă care poate găzdui 19.000 de persoane, vă mări capacitatea de transmisie a noului coronavirus, în condițiile în care epidemia din SUA continuă să facă ravagii.

Participanții la miting trebuie să semneze un act prin care își asumă responsabilitatea pentru faptul că ar putea să se infecteze și se obligă să nu îl tragă la răspundere pe Trump în instanță dacă li se întâmplă acest lucru.

Cu doar câteva ore înainte ca mitingul să înceapă, campania lui Trump a anunțat că șase membri ai staff-ului care s-au ocupat de organizare au fost testați pozitiv cu COVID-19.

Oficialii de campanie ai lui Trump spun că au primit mai mult de un milion de solicitări de bilete și că președintele va vorbi și în interior dar și în afara centrului către masele care se vor aduna. Susținătorii au început să se adune în cozi încă de la începutul săptămânii pentru a primi șansa de a intra în arenă.

Nu va exista deloc distanțare socială la acest miting, iar deși participanților li se vor oferi măști, Donald Trump nu va purta una în momentul în care se va adresa susținătorilor săi.

Editor: Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri