Talibanii au anunțat că și-au făcut primul buget. Departamentul pentru drepturile omului a fost desființat pentru că „nu e necesar”

Data publicării:
femei cu burka în afghanistan și un bărbat înarmat cu o pușcă AK-47
Talibanii au dizolvat agenția pentru drepturile omului a guvernului afgan, motivând că aceasta nu este „necesară”.

Talibanii au dizolvat agenția pentru drepturile omului a guvernului afgan, motivând că aceasta nu este „necesară”. Talibanii și-au făcut primul buget oficial de când au preluat puterea, iar cu această ocazie au renunțat la cinci departamente-cheie ale vechiului guvern pro-american, relatează The Guardian.

Afganistanul se confruntă cu un deficit anual de peste 500 de milioane de dolari în acest an financiar, au spus autoritățile talibane după anunțarea primului lor buget anual național de când au preluat puterea de la Kabul, în luna august a anului trecut.

„Pentru că aceste departamente nu au fost considerate necesare, ele nu au fost incluse în buget și au fost dizolvate”, a declarat Innamullah Samangani, purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului taliban.

Alte agenții dizolvate au fost cele pentru reconciliere națională, pentru implementarea constituției și consiliul de securitate.

Samangani a mai precizat că bugetul național „se bazează pe fapte obiective” și că este menit doar pentru departamente „active și productive”. El a mai spus că ele ar putea fi reactivate, „dacă va fi necesar”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri