Talibanii au înlocuit Ministerul Femeilor cu Ministerul Virtuților și Viciilor, „poliția morală” care se ocupa de execuții și mutilări

Data actualizării: Data publicării:
Un bărbat trece prin fața unei bariere și porți gri
Poarta noului Minister al Virtuților și Viciilor din Afganistan, poliția morală a regimului taliban, cunoscut anterior pentru punerea în aplicare a execuțiilor și mutilărilor publice. Foto: Profimedia Images

Ministerul Femeilor din guvernul afgan, fondat în 2001 după alungarea talibanilor, a fost înlocuit de noul guvern taliban de la Kabul cu un așa-zis „minister al virtuților și viciilor”, poliția morală talibană, relatează Reuters.

Vineri, panourile de la sediul ministerului au fost schimbate pentru a reflecta noua realitate a regimului taliban, iar femeile angajate la departament spun că au fost scoase cu forța din clădire.

Panoul a fost schimbat cu unul nou, cu text în limbile dari și arabă – „Ministerul Rugăciunii și Îndrumării și pentru Promovarea Virtuților și Prevenirii Viciilor”, conform fotografiilor apărute pe rețelele sociale și mărturiilor oamenilor din Kabul.

Angajatele de la minister spun că au încercat să vină la serviciu timp de mai multe săptămâni însă au fost respinse și trimise înapoi acasă. Joi, însă, clădirea a fost încuiată și baricadată.

Unele dintre femeile care lucrau la minister spun că nu mai au altă sursă de venit, iar în condițiile în care regimul taliban refuză să le garanteze dreptul la muncă, ele nu vor putea să se susțină pe ele și pe familiile lor.

În perioada regimului taliban anterior, unul de o brutalitate ieșită din comun, Ministerul Virtuților și Viciilor era „agenția” care punea în aplicare interpretarea extremistă a legii islamice în Afganistan – execuții publice sau mutilări.

Talibanii au preluat controlul Afganistanului luna trecută și l-au declarat Emirat Islamic. Noul guvern interimar este alcătuit integral din bărbați, lideri proeminenți ai talibanilor, unii dintre ei cunoscuți pentru atacurile împotriva forțelor SUA în urmă cu două decenii.

Citiți și: Talibanii s-au încăierat la palatul prezidențial din Kabul. Liderii lor se ceartă pe structura guvernului interimar

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri